„Guvernul bavarez a decis sa ceara tuturor cladirilor administrative ale statului sa afiseze o cruce la intrare începând din 1 iunie. Decizia doreste sa „exprime caracterul istoric si cultural al Bavariei” si sa ofere „un angajament vizibil fata de valorile fundamentale ale ordinii legale si sociale din Bavaria si Germania”, a anuntat premierul Bavariei, Markus Söder, într-un comunicat din 24 aprilie.

Ministrul bavarez de interne, Joachim Herrmann, a laudat decizia ca „un semnal clar în favoarea traditiei crestine”. Söder s-a grabit sa puna în aplicare decizia cabinetului sau, agatând personal o cruce pe peretele cancelariei de stat si comunicând via Twitter ca decizia doreste sa vina în sprijinul identitatii Bavariei si a valorilor crestine. Cladirile municipale si regionale nu sunt obligate sa faca la fel, dar sunt încurajate. Salile de clasa si de tribunal au de mai mult timp cerinta de a afisa o cruce. Decizia punerii crucilor la intrarea în cladirile guvernamentale si nu în birouri doreste probabil sa evite controversele care în trecut au aparut când s-a luat decizia similara pentru salile de clasa si tribunal.

Membrii partidelor de opozitie au criticat decizia, considerând-o una electorala. Pe 14 octombrie, bavarezii vor iesi la vot pentru o noua conducere, dar destul de probabil vor continua sa sustina Uniunea Social Crestina din Bavaria. Este partidul ce corespunde Uniunii Democrate Crestine din Germania, al cancelarului Angela Merkel, si domina politica din 1957.

Sursa: http://www.catholica.ro