„Congregatia Surorilor Maicii Domnului a gazduit, sâmbata 21 aprilie 2018, la Manastirea Maicii Domnului din Cluj-Napoca, a doua sesiune de formare permanenta intercongregationala, organizata pentru familiile calugaresti care îsi desfasoara misiunea în cadrul Bisericii Greco-Catolice.

La aceasta întâlnire pr. Marius Talos SJ, plecând de la documentul Congregatiei pentru Institutele de Viata Consacrata si Societatile de Viata Apostolica ce are ca titlu Pentru vin nou burdufuri noi (2014) si de la Exortatia Apostolica Vita Consecrata (1996), a propus participantilor o reflectie actuala profunda asupra modului în care persoanele consacrate sunt chemate sa traiasca principalele dimensiuni ale consacrarii: viata de rugaciune, viata de comunitate si misiunea. A urmat munca în grupuri mici, fiecare grup având o sarcina precisa, cu scopul de a aduce cât mai aproape de realitatea pe care o traieste, învatatura si îndemnurile Bisericii. În cea de a doua parte a zilei, grupurile s-au reunit în plen pentru a pune în comun aspectele cele mai semnificative care au reiesit din împartasirea pe grupuri. Programul s-a încheiat cu rugaciunea Acatistul Maicii Domnului, celebrata de pr. Cristian David, capelanul Manastirii Maicii Domnului.

Au participat la aceasta întâlnire parintii, surorile si fratii din Ordinul Sfântului Vasile cel Mare, surorile din Congregatio Jesu precum si surorile din comunitatile Congregatiei Maicii Domnului. Reuniti de convingerea ca persoanele consacrate, indiferent de familia calugareasca din care fac parte, au un scop comun si îsi traiesc consacrarea dupa aceleasi valori, cei prezenti au trait acest moment formativ sub semnul bucuriei fraterne si al comuniunii. Preasfânta Fecioara Maria, modelul prin excelenta al persoanei consacrate, sa mijloceasca tuturor familiilor calugaresti harurile de care au nevoie pentru a-si trai cât mai bine menirea, spre mai mare marirea lui Dumnezeu si zidirea Bisericii. (sr. Mihaela Mic, CMD)

Sursa: http://www.eparhiaclujgherla.ro