„Ieri, 15 noiembrie anul curent, la initiativa Biroului Pastoral, Preasfintia Sa Virgil Bercea împreuna cu tinerii si preotii nostri au marcat începerea Postului Craciunului într-un mod mai deosebit decât în anii precedenti. În aceasta seara de rugaciune la Parohia "Duminica Tuturor Sfintilor" s-au întâlnit peste 80 de credinciosi pentru a se ruga si cânta împreuna, pentru a-L primi, a-L adora pe Isus, si bineînteles pentru a medita la acest timp de asteptare pentru ca fiecare dintre noi sa-L primeasca în inimi pe Mântuitorul într-un mod cât mai autentic.
Seara de rugaciunea început cu Sfânta Liturghie animata de toti cei prezenti, urmând Binecuvântarea Euharistica în cadrul careia am avut parte de o meditatie pregatita de tânarul Andrei Ianc, seminarist orionin. Folosind o vorba din popor care zice: "Stai sau stai si cugeti?" Tânarul seminarist a subliniat faptul ca un crestin nu trebuie doar sa stea si sa-L astepte pe pruncul Isus, ci si sa cugete, sa devina întelept. Îndemnul adresat este acela de a aprofunda acest post prin 2 aspecte esentiale: cunoasterea si iubirea.
Dumnezeu este un izvor nesecat pe care niciodata nu Îl vom cunoaste pe deplin. Noi putem trai acest post doar prin 3 dimensiuni: iubirea fata de noi însine, fata de aproapele, si fata de Dumnezeu care este însusi Iubirea adevarata. Dar pentru a iubi într-un mod mai bun, mai frumos, trebuie sa cunoastem mai bine toate cele trei dimensiuni, sa vedem frumosul.