„În acest an, Marsul pentru viata a reusit sa coalizeze un numar impresionant de mii de participanti care s-au adunat convinsi de faptul ca viata este darul cel mai de pret pe care ni l-a daruit bunul Dumnezeu iar locul ideal pentru a o proteja nu poate fi decât familia.
Începând cu ora 16.00 , sâmbata 25 martie 2017 , în ziua de Buna-Vestire a avut loc Adunarea Publica din Piata Unirii, care a dat glas tuturor factorilor responsabili cu protejarea familiei si a adevaratelor valori în tara noastra: reprezentantii cultelor crestine, reprezentantii principalelor partide politice, reprezentanti ai învatamântului, ai diverselor Asociatii si bine-nteles presedintele Coalitiei pentru Familie, Mihai Gheorghiu.
Daca dorim sa lasam copiilor si nepotilor nostri o ancora de stabilitate de care sa se poata agata în acest iures nesanatos care bântuie societatea noastra si care încearca sa spulbere tot ceea ce se bazeaza pe valori sanatoase, crestine, acum este momentul actiunii concrete pentru a valorifica momentul si a împlini ceea ce Domnul asteapta de la noi. Aceasta nu este o optiune ci o obligatie, o responsabilitate, miza fiind viitorul copiilor nostri.
Nici o actiune practica nu se ridica la eficienta unei fapte însotita de RUGACIUNE, de aceea va încurajam ca în primul rând sa întariti cu rugaciunile dumneavoastra aceste demersuri. Practic nu va fi usor de atins cvorumul de prezenta de 6.5 milioane de persoane necesar validarii Referendumului, ceea ce înseamna ca fiecare vot conteaza iar rezultatul final depinde de felul cum fiecare dintre noi ne implicam si explicam aceste aspecte celor din jur care poate nu sunt la curent cu aceste detalii. Având în vedere contextul general, în aceste vremuri tulburi în care o minoritate încearca sa dicteze conditiile în care va trai lumea, nu putem sa stam cu bratele încrucisate si doar sa speram ca va fi bine.
Luarile de pozitie au subliniat faptul ca omul nu poate schimba ceea ce Dumnezeu a lasat. Viitorul acestei lumi are nevoie de Dumnezeu. Conform pildei din Evanghelie, din pacate pe lânga semintele bune exista si multa „neghina” în societatea noastra. Acest plan de distrugere a familiei si a valorilor crestine promoveaza în zilele noastre lucruri necuvenite în societate si are drept scop pervertirea educatiei copiilor, profitând de inocenta acestora.
Ne mândrim pentru ca în România mai putem înca vorbi liber despre valorile traditionale crestine. Ar trebui promovate mult mai vizibil însa, din pacate, se dovedeste ca exista si cenzura.
Unul dintre vorbitori atragea atentia asupra faptului ca drumul va fi lung. Ne aflam într-o situatie paradoxala dat fiind faptul ca toata lumea este de acord cu ceea ce se sustine dar aproape nimic nu se misca în sensul concretizarii.
Printre altele s-au intonat „Cu noi este Dumnezeu”, „Binecuvânteaza, Doamne, România” si Imnul Europei Unite.
În aceasta lume distrusa de pacat noi nu suntem chemati sa-i condamnam ori sa-i judecam pe cei care nu sustin valorile în care credem. Suntem chemati sa-i iubim si sa ne rugam pentru ei astfel încât sa-i motivam sa faca voia lui Dumnezeu.