„Parohia Greco-Catolica Galospetreu a fost gazda Întâlnirii Tinerilor si Copiilor din Protopopiatul Ier. Au participat alaturi tinerii din Galospetreu, tineri din Parohiile Silindru, Vasad, Curtuiseni, Ciocaia-Sacuieni, Valea lui Mihai. Au fost prezenti în jur de 70 de copii cu vârste cuprinse între 12 si 15 ani, însotiti de preotii parohi, care au avut posibilitatea si darul de a fi împreuna într-o zi frumoasa de primavara.
Întâlnirea a debutat cu o Sfânta Liturghie în cadrul careia parintele Alexandru Cervid a prezentat celor prezenti logo-ul si motto-ul Anului Milostivirii. Tinerii si copiii au dat raspunsurile la Sfânta si Dumnezeiasca Liturghie.
Dupa terminarea Sfintei Liturghii tinerii au luat prânzul, care a fost oferit de Parohia gazda, Galospetreu în colaborare cu Episcopia Greco-Catolica de Oradea prin reprezentantul Biroului Pastoral, parintele Paul Popa.
A fost vizitat mai apoi Muzeul satesc. Domnul dr. G. Keri, ghidul Muzeului a reusit cu succes sa capteze atentia tinerilor si a copiilor prin prezentarea obiectelor expuse. A urmat, apoi, vizita Azilului de copii din localitate, unde tinerii au avut ocazia sa puna în practica faptele milei trupesti si sufletesti, specifice perioadei Postului Mare si a Anului Milostivirii.
La final, grupul s-a îndreptat spre terenul de fotbal, unde participantii s-au recreat dupa o zi încarcata cu activitati.
Multumim lui Dumnezeu, Maicii Sfinte si tuturor celor implicati în organizare pentru aceasta zi minunata.