„Dupa decesul Preafericirii Sale Nerses Betros XIX, Patriarhul al Ciliciei Armenilor, din data de 25 iunie 2015, Sinodul Episcopilor Bisericii Catolice Armene, reunit în perioada 14-24 iulie 2015 la Bzommar (Liban), l-a ales Patriarh al Ciliciei Armenilor pe Preasfintia Sa Grégoire Ghabroyan, Episcop emerit de Saint-Croix de Paris (Franta) si Administrator al aceleiasi Biserici Patriarhale. Preafericirea Sa a luat numele de Grégoire Pierre XX Ghabroyan.
Preafericirea Sa Grégoire Pierre XX Ghabroyan s-a nascut la Alep (Siria), pe 15 noiembrie 1934. A frecventat Seminarul Minor din Bzommar (Liban), Colegiul Parintilor Maristi, iar apoi a studiat la Roma, la Universitatea Pontificala Gregoriana.
Pe 28 martie 1959 a fost hirotonit preot pentru Institutul Clerului Patriarhal de Bzommar. Pe data de 3 ianuarie 1977 a fost numit Exarh Apostolic pentru armenii catolici care traiesc în Franta, iar apoi pe 13 februarie a fost hirotonit episcop de catre Patriarhul Hemaiagh Pierre XVII Ghedighian.
Pe 30 iunie 1986, Exarhatul Apostolic a fost înfiintat în Eparhie, iar Preasfintia Sa Ghabroyan a fost numit primul Episcop al respectivului teritoriu bisericesc.
Din 2 februarie 2013 era Episcop emerit.
Sfântul Parinte Papa Francisc a acordat comuniunea ecleziastica noului Patriarh al Ciliciei Armenilor, ales canonic de Sinodul Bisericii Patriarhale Armene pe 24 iulie 2015, si ceruta în conformitate cu canonul 76 §2 din Codul Canoanelor Bisericilor Orientale.
Sursa:http://www.e-communio.ro