„Într-o atmosfera de prietenie, ieri 26.11.2013, a fost prezentat volumul "In honorem Blaga Mihoc. Cultura. Societate. Biserica" în Aula Magna a Seminarului Greco-Catolic Sfintii Trei Ierarhi din Oradea, de catre Preasfintia Sa Virgil Bercea, domnul profesor universitar si istoric Viorel Faur, domnul profesor Antonio Faur, domnul Aurel Chiriac, directorul Complexului Muzeal al Tarii Crisurilor si domnul Florin Ardelean, lector universitar al Facultatii de Stiinte Politice si Stiintele Comunicarii. Cartea reprezinta un omagiu adus profesorului Blaga Mihoc de catre profesorii, cercetatorii si colaboratorii din Bihor si alte judete ale tarii, ca si a Asociatiei Culturale "Crisana" la împlinirea vârstei de 70 de ani.
Preasfintia Sa Virgil, a multumit domnului profesor Blaga Mihoc, o personalitate cunoscuta a urbei, pentru toata daruirea aratata Facultatii de Teologie Greco Catolica din Oradea, pentru toata viata daruita culturii si cercetarii.
La rândul sau, domnul profesor Viorel Faur, un prieten de-al distinsului preofesor Blaga, a evocat daruirea cu care istoricul Blaga Mihoc a “faurit” muzeele Vasile Lucaciu si Iosif Vulcan, dar si nenumaratele carti scrise despre Biserica, în special despre Episcopia de Oradea.
Domnul profesor Blaga Mihoc are 15 carti si peste 100 de studii si note în cei peste 40 de ani de activitate în domneniul stiintific.
În încheiere profesorul Blaga Mihoc, a multumit Preasfintiei Sale pentru ajutorul daruit, apoi a multumit colegilor dânsului pentru toata prietenia aratata.