„„ABC-ul Sanatatii”, este titlul proiectului educativ lansat astazi, 21 ianuarie 20011, la Liceul Teologic Greco-Catolic din Oradea, prezentat de directorul institutiei, domnul Andrei Cristea. Prin derularea acestui proiect se doreste constientizarea de catre copii a importantei practicarii miscarii si sportului, pentru mentinerea sanatatii si prevenirea aparitiei unor deficiente fizice, obiectivul general fiind cunoasterea si practicarea unui stil de viata sanatos.
Evenimentul a fost marcat de prezenta P.S. Virgil Bercea, episcop greco-catolic de Oradea si a doi invitati speciali: Emeric Jenei, marele selectioner al României si Helmuth Duckadam, „Eroul de Sevilla”. Dupa lansarea proiectului, cei doi invitati le-au oferit autografe micutilor admiratori.
Grupul tinta al acestui proiect îi vizeaza pe elevii claselor I-IV „Step by step” din cadrul liceului si îi are ca parteneri pe: Asociatia „Pas cu Pas”, Inspectoratul Scolar Judetean Bihor, Liceul „Don Orione”, Universitatea din Oradea, Liceul cu Program Sportiv „Bihorul”, Compania de Apa, Ansamblul Folcloric „Bihorul” si Directia Sanitar Veterinara.
O ora mai târziu, dupa lansarea proiectului, a fost rândul elevilor de gimnaziu si liceu sa-i întâlneasca pe eroii fotbalului românesc si mondial, asaltându-i cu întrebari si primind raspunsuri pe masura. Dintre sfaturile marelui fotbalist pentru copii mentionam: sa faca sport, sa manânce sanatos, sa asculte de parinti si profesori si sa învete.
La final, copiii au avut ocazia sa participe la un meci de fotbal, alaturi cunoscutii invitati si câtiva dintre fostii sportivi de performanta din Oradea.