„În perioada 27-29 decembrie 2010, Centrul „Don Orione” din Oradea a organizat la Rogojel, judetul Cluj, o tabara de iarna pentru comunitatea scoutistilor orionini.
Luni, 27 decembrie, dupa ce au celebrat Sfânta liturghie la ora 7.00, pr. Mihai Fecheta, coordonatorul evenimentului, împreuna cu doua grupe ale comunitatii scoutistilor orionini, au pornit spre Rogojel, judetul Cluj. Dupa un drum lung si epuizant, având în vedere conditiile nefavorabile de trafic (ninsoare), grupul a ajuns cu bine la destinatie.
Scopul principal al taberei a constat într-o mai buna cooperare între membrii celor doua grupe de scoutisti (Reparto si Clan-Foc). Acest obiectiv a putut fi atins prin organizarea unui program variat, bine pus la punct de catre coordonatori. Dintre activitatile desfasurate enumeram doar câteva: jocuri în zapada, scenete, cântece de tabara, Sfânta Liturghie, discutii tematice pe grupe, etc. Totodata, cercetasii au pornit într-un traseu spre Pietrele Albe si vârful Vladeasa, traseu de dificultate medie, prin zapada. La eveniment au participat un numar de 60 de copii si tineri, cu vârste cuprinse între 12 si 21 de ani.
Tabara s-a dovedit a fi un real succes, toti participantii bucurându-se de programul oferit, conditiile prielnice pentru drumetie si jocuri în zapada. Miercuri, 29 decembrie, la ora 18.00, cu ajutorul lui Dumnezeu au ajuns cu totii sanatosi si bucurosi in curtea Liceului „Don Orione”, locul de unde au pornit.