În seara de duminică, 30 aprilie 2023, papa Francisc s-a întors la Roma și, potrivit obiceiului său, a mers să se roage în fața icoanei Fecioarei Maria din bazilica ”Santa Maria Maggiore” după călătoria apostolică în Ungaria. Pontiful a efectuat o vizită de trei zile în Ungaria sub genericul ”Cristos este viitorul nostru”.
30 aprilie 2023 – Vatican News. ”În această seară, la întoarcere din Ungaria, papa Francisc, după cum face de obicei după o călătorie apostolică, a mers în bazilica Santa Maria Maggiore [din Roma], zăbovind în rugăciune în fața icoanei Fecioarei Maria Salus Populi Romani [Salvarea Poporului Roman]. La încheierea vizitei, papa s-a întors în Cetatea Vaticanului”: a comunicat în seara de duminică, 30 aprilie a.c., Matteo Bruni, directorul Sălii de Presă a Sfântului Scaun.

 

Papa Francisc a ajuns vineri, 28 aprilie a.c., la Budapesta pentru o călătorie apostolică de trei zile în Ungaria. Papa a avut întrevederi cu autoritățile țării, cu clerul și reprezentanții Bisericii locale, cu copiii unui institut pentru nevăzători, cu oamenii săraci și refugiații, cu credincioșii comunității greco-catolice, dar și cu mitropolitul ortodox rus Hilarion. Vivace și emoționantă a fost, de asemenea, întâlnirea cu tinerii la ”Sportarena” din capitala ungară. Duminică, papa a celebrat Sfânta Liturghie în aer liber și, în cursul serii, a făcut o vizită la Universitatea catolică ”Péter Pázmány” din Budapesta.

 

Aeronava oficială a decolat de la Budapesta la ora 18.08 și a aterizat la Roma la ora 19.25. S-a încheiat astfel a 41-a călătorie apostolică a pontificatului, care a cuprins evenimente organizate numai la Budapesta și s-a desfășurat sub genericul ”Cristos este viitorul nostru”.

Sursa: vaticannews.va