,,Noi trebuie să fim prelungirea misiunii preotului nostru, instrumente ale lui Dumnezeu prin rugăciune și prin acțiune’’

,,Ne rugăm pentru toți cei pentru care Sfânta Maria este o necunoscută’’

 

Eparhia Greco-Catolică de Oradea are onoarea în această perioadă, între 9 și 11 septembrie 2022, să găzduiască Întâlnirea Națională a Reuniunilor Mariane în Complexul Seminarului Greco-Catolic din Oradea.

Participă delegații de reprezentanți ai Reuniunilor Mariane din Arhieparhia Greco-Catolică de Alba-Iulia și Făgăraș, din Eparhia Greco-Catolică de București, din Eparhia Greco-Catolică de Cluj-Gherla, din Eparhia Greco-Catolică de Lugoj, din Eparhia Greco-Catolică de Maramureș, alături de cea din Eparhia de Oradea. Cu această binecuvântată ocazie, alături de distinșii invitați au fost alături și s-au putut bucura împreună reprezentanții gazdelor, de pe  cuprinsul Eparhiei de Oradea, din Protopopiatele de Ier, de Tășnad, de Holod, de Marghita, de Beiuș, de Zalău, de Șimleu și de Oradea.

Salutul de bun-venit a fost rostit de către Preasfințitul Virgil Bercea, care le-a mulțumit celor prezenți pentru implicare și rugându-se împreună cu cei prezenți le-a dat binecuvântarea sa.

Evenimentul se va încheia duminică, 11 septembrie 2022, zi în care  la Catedrala ,,Sfântul Nicolae’’ din Oradea, în cadrul Sfintei Liturghii Arhierești, vor fi inclusiv primiri de noi membrii în cadrul celei mai mari asociații a Bisericii Greco-Catolice din România, Reuniunea Mariană.

Biroul Pastoral