Preasfinția Sa Virgil Bercea, episcopul greco-catolic de Oradea, a fost gazda vizitei Alteței Sale Principele Radu la Seminarul Teologic Greco-Catolic Sfinții Trei Ierarhi „Vasile, Grigore și Ioan”.

Aflat în vizita privată la Oradea, Alteța Sa a cerut o întâlnire cu ierarhul orădean. După primire înaltul oaspete a vizitat alături de Preasfinția Sa Virgil, Capela Seminarului Teologic și a avut loc o discuție privată, urmată de masa de prânz la „Trattoria Seminarii” alături de Domnul Prefect – Dumitru Țiplea, Domnul Primar – Florin Birta, Doamna director executiv al Fundației pentru Monumentele Istorice – Angela Lupșea, părintele vicar general – Mihai Vătămănelu și domnul consilier al Casei Regale – Ionuț Demetriad.

Alteța Sa Principele Radu s-a născut la 7 iunie 1960, în municipiul Iași, într-o familie de medici. A absolvit Liceul Internat „Costache Negruzzi” din Iași în 1979. A fost admis pe locul patru la Universitatea de Artă Teatrală și Cinematografică din București, pe care a absolvit-o în anul 1984, la clasa prof. Olga Tudorache.

Eugen Ivuț