Tinerii ASTRU Oradea au dorit să folosească ziua de 1 mai din acest an drept ocazie valoroasă de a petrece o zi împreună la parohia greco-catolică din Băile „1 Mai” – Haieu.

În acest sens, au participat la Sfânta Liturghie duminicală celebrată de pr. Ștefan Madarasi, asistent spiritual ASTRU Oradea, alăturându-se numeroșilor turiști aflați de 1 Mai în stațiunea omonimă din apropierea Oradiei.

A urmat un prânz comunitar, pregătit de tineri împreună cu pr. Ștefan pentru toți cei prezenți, și o după amiază interactivă cu jocuri și muzică.

La inițiativă a luat parte și grupul ASTRU parohial din Sântandrei, însoțit de pr. Avram Romulus.

„Întâlnirea a fost cu atât mai valoroasă cu cât ideea acestei întâlniri a aparținut tinerilor – spune pr. Ștefan Madarasi. Propunerea a venit după exercițiile spirituale din Postul Mare pe care le-au parcurs recent tot aici. Tinerii au dorit ca după vacanța de Paști să stea împreună, ceea ce într-o eră digitală și virtuală este cu adevărat prețios”.

Astfel, cu suflu tânăr ASTRU, Ziua Internațională a  muncii a devenit în acest an prilej de comuniune.

„A fi tânăr creștin, nu este o etichetă, ci este un mod de viață. Acești tineri au descoperit frumusețea tinereții lor, care este Cristos, Cel care îi inspiră și le dă forța necesară de a înainta pe drumul vieții și al credinței. Este cel mai frumos sentiment să vezi tineri care aleg să trăiască tinerețea în Cristos și cu Cristos în aceste timpuri digitale și virtuale care le-ar putea oferi multe alte alternative” a subliniat pr. Ștefan Madarasi într-un interviu pentru Biroul de Presă EGCO.

Mihaela Caba