Un Mulțumesc! Papei și celor care susțin populația Ucrainei.

Azi este sâmbătă, 26 februarie, și deasupra orașului Kiev răsare soarele. Răsare deasupra Kievului ucrainean, Kiev care învinge. Deasupra orașului Kiev care a petrecut o altă noapte dificilă dar binecuvântată de Dumnezeu. În acest moment îmi permit să transmit fiecăruia dintre voi cuvântul meu de salut, de binecuvântare și de mulțumire.

Așa își începe mesajul video pentru toți ucraineni, Beatitudinea Sa Sviatoslav Shevchuk, Cap și Părinte al Bisericii greco-catolice Ucrainene.

Arhiepiscopul transmite poporului susținerea Papei Francisc și aprecierea sa. Un Mulțumesc! episcopilor europeni dar și celor din Kazahstan care și-au manifestat susținerea față de Ucraina noastră și unitatea în rugăciune cu poporul nostru.

Continuă apoi în mesajul video: Se spune „În timp de război, muzele tac. Muzele pot să și tacă, dar noi, creștinii, noi ființele umane nu avem dreptul de a tăcea. În aceste minute, când se împrăștie sânge pe pământul ucrainean, când se împlinesc cuvintele patriarhului Josyf despre „munți de cadavre și fluvii de sânge”, în toate orașele noastre, de-a lungul tuturor râurilor frumosului nostru fluviu Dnipro – de la granița bielorusă, la Kiev și până la Marea Neagră – nimeni nu are dreptul de a tăcea. Deoarece cuvântul poate salva vieți. În timp ce tăcerea poate ucide.

Azi vă cer tuturor celor care ne ascultă, tuturor celor care vor auzi vocea noastră din Kievul nostru sângerând: „Luptați pentru pace, protejați-i pe cei care au nevoie de ajutorul vostru, să facem totul până când agresorul se va opri și se va retrage din pământul ucrainean. Oricine sunteți: șefi de stat sau de parlamente, oameni politici, militari, reprezentanți ai Bisericilor, faceți-vă partea voastră, spuneți-vă cuvântul în vederea susținerii Ucrainei.

Un mare Mulțumesc! celor care se implică în a primi și susține populația, vorbesc despre eroii de război și încheie: „Ucraina trăiește, Ucraina luptă, dar astăzi cerem lumii să fie solidară cu noi, să nu tacă deoarece cuvântul salvează, cuvântul construiește lumea. În timp ce tăcerea și indiferența ucid. Din sfântul nostru oraș Kiev, de pe cupolele lui de aur, din noul Ierusalim, din toată inima vă trimit binecuvântarea mea”.

Sursa: acistampa.com