„Fecioara Maria, regina păcii, să ferească omenirea de nebunia războiului!”.

La audiența generală de miercuri, 23 februarie 2022, papa Francisc a făcut un stăruitor apel la pace în Ucraina și a îndemnat ca în 2 martie, oamenii care cred și cei care nu cred, să se unească pentru o Zi de Post și Rugăciune pentru Pace.

Papa Francisc a făcut un apel stăruitor la pace în Ucraina, mărturisind în fața a mii de romani și pelerini, pe care i-a întâlnit astăzi cu ocazia audienței generale din Cetatea Vaticanului, că are ”o mare durere în inimă” pentru deteriorarea situației din Ucraina. Pontiful a îndemnat liderii implicați în acest conflict să-și facă ”un serios examen de conștiință înaintea lui Dumnezeu”, iar pe toți oamenii, atât pe cei care cred cât și pe cei care nu cred, i-a invitat să țină pe 2 martie o Zi de post și rugăciune pentru pace.

Papa Francisc: ”Am o mare durere în inimă pentru înrăutățirea situației din estul Ucrainei. În pofida eforturilor diplomatice din ultimele săptămâni, încep să se deschidă scenarii din ce în ce mai alarmante. Asemenea mie, foarte mulți oameni din lumea întreagă sunt cuprinși de angoasă și îngrijorare. Încă o dată, pacea tuturor este amenințată de interesele câtorva. Fac apel la cei care dețin responsabilități politice ca să-și facă un serios examen de conștiință înaintea lui Dumnezeu, care este Dumnezeul păcii, nu al războiului, Părintele tuturor, nu doar al unora, care ne vrea frați, nu dușmani. Rog părțile implicate să se abțină de la orice acțiune care ar putea să provoace și mai multă suferință populațiilor, destabilizând coexistența dintre Națiuni și discreditând dreptul internațional.

Acum aș vrea să fac apel către toți oamenii, către cei care cred și cei care nu cred. Isus ne-a învățat că la nesăbuirea diabolică a violenței se răspunde cu armele lui Dumnezeu, cu post și rugăciune. Îi invit pe toți să țină pe 2 martie, Miercurea Cenușii, o Zi de post pentru pace. La aceasta, îi încurajez în special pe cei care cred, pentru ca în ziua aceea să se dedice intens rugăciunii și postului. Regina Păcii să ferească omenirea de nebunia războiului!”.

Sursa: vaticannews.va