Papa Francisc a spus duminică, 23 ianuarie 2022, că urmărește cu îngrijorare evoluția crizei din Ucraina și a cerut credincioșilor să participe miercuri, 26 ianuarie a.c., la o Zi de Rugăciune pentru Pace. ”Cine urmărește atingerea scopurilor proprii în dauna celorlalți își disprețuiește vocația de om”, a remarcat pontiful.

La rugăciunea ”Îngerul Domnului” de duminică, 23 ianuarie a.c., papa Francisc s-a declarat îngrijorat de evoluția situației din Ucraina și a îndemnat credincioșii să participe miercuri, 26 ianuarie a.c., la o Zi de Rugăciune pentru Pace.

Papa Francisc: ”Urmăresc cu preocupare creșterea tensiunilor care amenință să dea o nouă lovitură păcii în Ucraina și pun în discuție securitatea pe Continentul european, cu repercusiuni chiar mai ample. Fac un apel stăruitor către toate persoanele de bună voință să înalțe rugăciuni la Dumnezeul cel atotputernic pentru ca orice acțiune și inițiativă politică să fie în serviciul fraternității umane mai mult decât în serviciul intereselor parțiale. Cine urmărește să-și atingă scopurile în dauna celorlalți disprețuiește propria vocație de om, pentru că toți am fost creați frați. De aceea, și chiar cu îngrijorare, date fiind tensiunile actuale, propun ca miercurea viitoare, 26 ianuarie a.c., să fie o Zi de Rugăciune pentru Pace”.

Sursa: vaticannews.va