Festivalul internaţional de muzică „Enjoy Music” se desfășoară în acest weekend în Băile Felix și va aduna în piaţeta de lângă ştrandul Apollo peste 80 de copii și adolescenți talentaţi care vor încerca să impresioneze cu vocea lor 10 juraţi renumiți, printre care se numără Paula Seling, Aurelian Temişan, Luminiţa Anghel şi Nico.

Cei mai buni vor fi recompensaţi cu premii în valoare totală de 30.000 de lei şi cu trei trofee.

Conferinţă cu artişti

Detaliile legate de eveniment au fost prezentate vineri, în cadrul unei conferinţe de presă organizate la Primăria Sânmartin, unde au fost prezenţi primarul comunei Cristian Laza, organizatorii Ovidiu Lazăr (preşedinte) şi părintele Paul Popa (vicepreşedinte), din partea Asociaţiei Enjoy Music, artiştii Aurelian Temişan şi soţia sa, Monica Davidescu (prezentatoarea festivalului), rockerul Ovidiu Anton şi dirijorul Alexandru Ilie.

Referitor la concurs, Ovidiu Lazăr (foto primul din stânga) a spus că îşi doreşte să devină unul de referinţă în ţară, fiind inspirat de Festivalul naţional de muzică uşoară de la Mamaia, competiție cu o tradiţie de peste 40 de ani în lumea muzicii românești, dar a cărei ediţie din 2020 a fost anulată din cauza pandemiei.

Monica Davidescu a prezentat apoi programul celor trei zile, explicând că vineri va fi gala de deschidere, când juraţii vor cânta pentru spectatori. „Îmi doresc ca festivalul să aibă o viaţă cât mai lungă”, a spus actriţa. „Sper ca acesta să devină o rampă de lansare pentru copiii şi tinerii talentaţi”, a completat-o Aurelian Temişan.

Sâmbătă va fi ziua concursului propriu-zis, când de la ora 12, peste 80 de copii și adolescenți talentaţi cu vârste cuprinse între 4 şi 19 ani vor urca pe scenă, împărţiţi pe categorii de vârstă.

„Vor fi 8 grupe. Prima va fi grupa de 4 – 6 ani, apoi 7 – 8 ani, 9 – 10, 11 – 12, 13 – 14, 15 – 16 şi 17 – 19. Ultima va fi secţiunea de grupuri, care sunt formate din două până la șase persoane. În total vor fi 82 de momente artistice”, a detaliat Ovidiu Lazăr.

Soliştii vor putea interpreta atât compoziţii proprii cât şi coveruri.

Premii de peste 30.000 de lei

Cântăreţii vor fi evaluaţi cu note de la 7 la 10. „Vor fi acceptate şi note cu diviziuni din 5 în 5, adică şi 7,10 sau 8,45. Festivitatea de premiere va avea loc duminică, de la ora 12, când pe scenă vor cânta atât câştigătorii, cât şi juraţii”, a mai explicat Davidescu.

Participanţii vor fi jurizaţi de un grup de 10 artişti cunoscuți: muzicianul italian Jurij Ricotti, compozitorul italian Francesco Morettini, Paula Seling, Ovidiu Anton, Luminiţa Anghel, Monica Anghel, Nico, Aurelian Temişan, artista Zorica Ninkovic din Serbia şi dirijorul Alexandru Ilie.

Premiile sunt multe. Fiecare categorie va avea un loc I, II, III şi o menţiune. Primul clasat va primi 1.500 de lei, al doilea 1.000 lei, al treilea 600 lei şi ultimul 200 de lei. În plus vor fi acordate şi un Trofeu Junior şi un Trofeu Teenager, recompensate fiecare cu 2.500 de lei, iar câştigătorul Trofeului Festivalului va înregistra o melodie în studioul artistului Marius Moga.

Intrare liberă, dar cu protecție anti-Covid

Toate premiile în bani sunt asigurate de Primăria Sânmartin. „Suntem bucuroşi că un asemenea eveniment va avea loc în Băile Felix, tocmai de aceea am pus la dispoziţie spaţiul, am oferit suport logistic şi premiile”, a spus şi primarul Laza.

În piaţeta de lângă ştrandul Apollo, orice doritor va putea să-i asculte pe concurenţi şi juraţi cântând, intrarea fiind liberă. „Am pregătit 300 de scaune. Oricine va putea lua parte, respectând distanţarea şi purtând mască de protecţie”, a mai spus edilul.

Festivalul este organizat de Asociaţia Enjoy Music, în parteneriat cu Primăria Sânmartin şi cu Liceul Tehnologic Felix din Sânmartin.

Enjoy Music este o şcoală de muzică orădeană din cadrul Episcopiei Greco-Catolice din Oradea, unde copiii şi tinerii pot participa la cursuri de canto, pian, chitară şi cor. Totodată, dispune și de un studio de înregistrări, dedicat tuturor celor care doresc să înregistreze atât piese muzicale, cât şi voice overs, audio-books sau jingle-uri.

Sursa: m.ebihoreanul.ro