În perioada 11-14 iulie 2021, Asociația „Ave Miriam” a organizat cea de-a VI-a ediție a tradiționalei Tabere de Vară „Să mergem împreună” cu sponsorizarea parțială din partea Parohiei Greco-Catolice Beiuș și a binefăcătorilor constanți, familia de medici dr. Furău Gheorghe, respectiv a Reuniunii Mariane locale. Evenimentul  comunitar  s-a desfășurat în satul de vacanță Vîrtop, în ospitaliera pensiune Skipass.

Tema spirituală din acest an a fost „Bucurați-vă și vă veseliți” (Mt 5,12), care a fost prezentată de către protopopul și parohul de Beiuș, părintele Zima Zorel,  prin intermediul unor reflecții biblice și dialog. Copiii au fost invitați să descopere bucuria durabilă și profundă în inimile lor, cea care izvorăște din conștiința că suntem iubiți de Dumnezeu, bineînțeles și de părinți, și că El este prezent în viața noastră. Provocarea este să învățăm a căuta și a păstra această bucurie care este precum o comoară găsită în țarină, pentru care merităm să vindem totul spre a o obține (cf Mt 13,44).

Tabăra, ca de obicei, încununează activitatea anuală a Oratoriului „Colț de Rai” care funcționează în complexul pastoral al Bisericii Greco-Catolice „Sfinții Trei Ierarhi” din Beiuș. Au fost invitați atât copiii care participă la activitățile săptămânale ale centrului, cât și, în acest an, cei din Protopopiat. Copiii sunt atât din grupul enoriașilor greco-catolici cât și din alte comunități, dar respectul și atenția primită la oratoriu, respectiv deschiderea ecumenică cu rezerva cunoașterii și păstrării propriei identițăți le creează ambientul spiritual și social benefic pentru o bună dezvoltare personală. Acest program spiritual și educațional, început din 2015, este susținut constant din fondurile Parohiei Greco-Catolice din Beiuș și ocazional prin diverse proiecte.

Responsabil cu organizarea taberei, dar și cu activitățile habituale, a fost doamna profesor Zima Carmen, coordonatoarea Asociației „Ave Miriam”.

Anul acesta au participat 30 de persoane – 22 de copii și tineri cu 3 însoțitori (prof. Zima Carmen, prim-organizator, dl. Laza Cristian, membru fondator al asociației și responsabil cu partea fizico-sportivă, părintele Zima Zorel, responsabil cu catehezele și suportul spiritual). Am avut și câteva mame care au venit cu copii lor încă mai dependenți sentimental, prin aceasta am dorit să beneficieze toți de oportunitatea și beneficiile spirituale ale taberei.

În prima zi, am vizitat Ghețarul de la Scărișoara, un colț mirific al naturii. Treptele numeroase au fost parcuse cu grabă de excursioniștii curioși. În zilele următoare, programul a oferit oportunitatea descoperirii altor frumuseți ale naturii precum Groapa ruginoasă și, aproape, Vârful Piatra Grăitoare, dar și bucuria de a fi împreună prin joc, divertisment și agrement. Protagoniste ale momentelor de joc și divertisment au fost tinerele animatoare din oratoriu care au „absolvit recent” cursurile Universității de vară, organizate de Departamentul Pastoral al Episcopiei Greco-Catolice de Oradea la începutul lunii iulie la Oradea. Totul a fost împlinit prin momentele de spiritualitate, rugăciunile de dimineață și seară, respectiv  câte o cateheză.

Biroul de Presă