Sărbătoarea Rusaliilor din acest an a fost una specială pentru Parohia Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril din localitatea Săuca, județul Satu Mare. Într-un cadru festiv, la Sfânta Liturghie celebrată de Părintele vicar cu preoții, Antoniu Chifor alături de Părintele Florin Holhoș, parohul comunității, cinci copii din parohie au primit prima Sfântă Împărtășanie solemnă.

În cuvântul de învățătură, Părintele Antoniu Chifor a prezentat câteva efecte ale acțiunii Spiritului Sfânt, spunând: Toți avem nevoie de Spiritul Sfânt. El este cel care face ordine în frenezie. El este pace în neliniște, încredere în descurajare, bucurie în tristețe, tinerețe în bătrânețe, curaj în încercare. Este Acela care, printre curenții furtunoși ai vieții, fixează ancora speranței. Este Mângâietorul, care ne transmite duioșia lui Dumnezeu.

O dată cu salutul Preasfințitului Virgil Bercea, episcopul greco-catolic de Oradea, transmis la final de părintele vicar, acesta a oferit parohiei din Săuca o relicvă și o icoană a Fericitului Valeriu Traian Frențiu.

Spirite Sfinte, luminează-ne și întărește-ne mereu!

Biroul de Presă