Preasfințiile Voastre,
Distinse oficialități,
Dragii mei,

Cel mai frumos lucru existent pe pământ este viața! Toți ne bucurăm de ea!

Prezența noastră aici nu este altceva decât o mărturie a bucuriei pe care o avem și o trăim! O trăim pentru că suntem în viață!

Viața este un dar pe care îl primim de la Dumnezeu. Nimeni altcineva nu poate da viață decât numai Dumnezeu! Același Dumnezeu este cel care, atunci când consideră, o ia. Cel care este împotriva vieții, nu este omul. Dușmanul vieții nu este omul. Dușmanul vieții este și a fost dintotdeauna diavolul care, prin multele lui metode, ispitește omul să ia viața și astfel să se pună în locul lui Dumnezeu.

În ultimele timpuri, parcă există o cultură a morții tot mai agresivă. Cultura vieții devine ceva foarte dificil de practicat. Și lucrul acesta se întâmplă pentru că omul pierde din vedere un lucru foarte important. Pierde din vedere esența iubirii adevărate. Acelei iubiri care se dăruiește celuilalt. A iubirii care se consumă pe sine, pentru a putea dărui. Omul tinde să își îndrepte atenția tot mai mult spre sine, punând în locul iubirii, egoismul. Propria persoană. În cazul acesta, nu mai avem loc pentru celălalt. Este grav faptul că, sub motivul că nu-i pot oferi copilului meu un trai decent, sau… celui de-al doilea copil al meu nu-i pot oferi o viață decentă, decid să îi întrerup viața, înainte de a se naște. Nici acesta și nici un alt motiv nu stă în picioare atunci când vorbim despre viață. Viața este sfântă. Nu ne putem atinge de ea! Dacă Dumnezeu o dă, înseamnă că are un plan deosebit cu persoana pe care dorește să o aducă la lumină.

Bătălia finală a diavolului cu Dumnezeu este asupra familiei.

În urmă cu 100 de ani, Preacurata Fecioară Maria, apărea Luciei la Fatima. Printre lucrurile pe care i le-a spus, se numără și faptul că bătălia finală a diavolului cu Dumnezeu este asupra familiei.

Familia este celula de bază a societății. Este stâlpul/pilonul care susține societatea și umanitatea. Se înțelege de ce vrea cel rău să distrugă acest pilon. Dacă reușește să distrugă familia, societatea va cădea. Se va prăbuși.

Dragii mei, noi știm că diavolul a pierdut lupta. Prin moartea și învierea sa, Isus l-a învins pentru totdeauna. A câștigat lupta. De aceea, trebuie să ne aliniem și noi în rândul celor care luptă pentru familie și pentru viață. Țara noastră este binecuvântată de Dumnezeu și de aceea trebuie să lupte tot mai mult pentru familie și pentru viață. Din păcate suntem printre primele locuri în Europa în ce privește cultura împotriva vieții. Este urgent necesar să luptăm pentru a fi printre primele locuri între țările care apără familia și viața. Astfel, binecuvântarea lui Dumnezeu să poată da roade atât în familiile noastre cât și în familia noastră lărgită – care este țara noastră.

În final, îmi însușesc cuvintele Papei Francisc și vă invit:
Să spunem DA iubirii și Nu egoismului!
Să spunem DA vieții și NU morții!
Să spunem DA libertății și NU sclavagismului multor idoli ai vremurilor noastre!
Pe scurt: Să spunem DA lui Dumnezeu care este iubire, viață și libertate și care nu ne dezamăgește niciodată!

Dumnezeu să ne binecuvânteze!

Episcop Virgil Bercea