A doua parte a filmului documentar „Blajul, oraș episcopal” este difuzată duminică, 27 ianuarie a.c., pe TVR1, de la ora 08.30, în cadrul emisiunii „Universul Credințeiˮ. Filmul documentar a fost realizat de  Cristina Andrei de la Televiziunea Română, împreună cu teologul şi istoricul creştinismului timpuriu Cristian Bădiliţă.

Potrivit teologului Cristian Bădiliță, „filmul va avea trei părți si va fi subtitrat pentru o versiune destinată Papei Francisc, care va ajunge, în cadrul vizitei sale apostolice în România din acest an, și la Blaj, cel mai important centru cultural românesc, ridicat în 2018 la rangul de oraș episcopalˮ. Singurul oraș episcopal din România.

Ion Eliade Rădulescu l-a numit «locul de unde a răsărit soarele pentreu toți românii», Mihai Eminescu l-a numit «Mica Romă». De aici s-au auzit glasurile care i-au trezit din somnul cel adânc pe români: Blajul, al doilea episod dedicat unuia dintre marile centre ale culturi și ale crștinătății românești, ale înaltei moralități și jertfei pentru ridicarea națională a poporului românˮ, spune realizatoarea Cristina Andrei în clipul de prezentare al celui de al doilea episod, pe care sunteți invitați să îl vizionați duminică!

Prima parte a documentarului a fost difuzată pe 30 decembrie 2018, în cadrul aceleeași emisiuni a postului public de televiziune, fiind accesibilă și aici: