Comunicarea in comunitate” a fost tema întâlnirii soțiilor de preoți din Eparhia Greco-Catolică de Oradea, desfășurată pe 24 și 25 noiembrie a.c., la Pensiunea „Colț de Rai”, pe muntele Meseș, din apropierea Zalăului. La întâlnire a conferențiat doamna Mihaela Tatu, trainer în comunicare, cunoscut om de televiziune și promotoare a acestor inițiative. Cu binecunoscuta ei dezinvoltură și veselie, invitata a evidențiat subiecte precum: femeia ca soţie, femeia ca mamă, mama ca formator de caractere sau modul în care orice femeie trebuie să aibă grijă de starea ei. În urma prezentărilor şi a discuțiilor interactive, fiecare participantă a reușit să conștientizeze mai bine ce poate îmbunătăți în viața personală, contribuind la dezvoltarea propriei persoane și a stării de bine. Aceasta este cu atât mai important cu cât o astfel de conștientizare se răsfrânge în mod benefic atât asupra membrilor propriilor familii, cât și a comunităților parohiale din care participantele fac parte.

Pe lângă cursul propriu-zis, soţiile de preoţi au avut ocazia să stea de vorbă, să împărtășească și să se cunoască mai bine într-o atmosferă de bucurie, relaxare și pace. În dimineața zilei de duminică, 25 noiembrie a.c., programul a inclus participarea la Sfânta Liturghie, celebrată de p. Antoniu Chifor, vicar cu preoții în Eparhia Greco-Catolică de Oradea.

La finalul întâlnirii, participantele au exprimat idei de acțiuni concrete, care urmează a fi implementate în comunitățile de apartenență. Întâlnirea a fost caracterizată de toate participantele ca fiind una benefică și totodată rodnică. Iar roadele se vor vedea în timp.

Mulţumim organizatorilor pentru aceste două zile petrecute „altfel”, un „alt fel” educativ, foarte plăcut şi binecuvântat de Dumnezeu!

Dana Nichita