„Comemorarea Seniorului Corneliu Coposu a devenit deja o traditie în satul sau natal, Bobota. În data 09 Noiembrie 2013, Parohia greco-catolica Bobota în colaborare cu: Fundatia „Corneliu Coposu” – filiala Salaj, Primaria comunei Bobota, Scoala Generala „Gheorghe Sincai” – Bobota au participat la momentul de aducere aminte a marilor personalitati din istoria moderna a României.
Evenimentul a început în jurul amiezii la bustul lui Corneliu Coposu din localitate, prin slujba Panihidei oficiata de preotii din Vicariatului Silvaniei. Dupa pomenirea personalitatilor locale si a preotilor greco-catolici care au slujit în biserica satului, a urmat depuneri de coroane de flori din partea Protopopiatului Greco-Catolic Simleu-Silvaniei, a institutiilor statului si a diferitelor partide politice prezente.
Din 1998 în satul Bobota a fost înfiintat Centrul Cultural „Sincai-Coposu”, loc în care se afla si bustul distinsului Senior. Centrul Cultural a fost prezentat pentru cei participanti, de catre elevii Scolii Generale din localitate, moment urmat de câteva cuvântari tinute de catre: Dl. Primar al comunei Bobota – ing. Aurel Sarca; D-na directoare a scolii din Bobota – Livia Fer; presedintele PNTCD – Aurelian Pavelescu; Prin Vice-Presedintele PNTCD – Vlad Moisescu; Dr. Ioan Puscas; Prof. Dr. Cornel Grad; Dr. Gârbea Liviu; Prof. Liviu Sabau; din partea Bisericii Greco-Catolice Pr. Vicar Foraneu Gheorghe Turcas , iar din partea Bisericii Ortodoxe, Pr. Vasile Bosca.
Lucrarile simpozionului s-au încheiat printr-un moment de socializare într-un spatiu pus la dispozitie prin bunavointa Dl. Geza Vass.