Pe 7 aprilie 2025, Ambasada României pe lângă Sfântul Scaun și Ordinul Militar Suveran de Malta a primit vizita unui grup de pelerini români din Eparhia Greco-Catolică de Oradea aflați la Roma cu ocazia Jubileului bolnavilor și profesioniștilor din domeniul sănătății. Credincioșii au fost însoțiți de pr. Ștefan Madarasi, care este și cadru medical.
Cu acest prilej, ambasadorul României pe lângă Sfântul Scaun și Ordinul Suveran de Malta, E.S. domnul George Bologan a transmis un mesaj legat de acest eveniment jubiliar, vizita la Ambasada de la Vatican coincizând și cu Ziua Mondială a Sănătății. În cadrul întâlnirii, au fost prezentate aspecte care țin de specificul activității diplomatice la Sfântul Scaun și s-a vorbit despre principalele provocări ale omului din era digitală.
„Jubileul bolnavilor și al cadrelor medicale a fost asemeni unui imn al durerii și al speranței. Durerea, suferința și boala fac parte din misterul omului. Mulți semeni de-ai noștri sunt bolnavi datorită urii și a invidiei. Acest moment, cu participare internațională, din calendarul Anului Speranței 2025 ne oferă tuturor să medităm asupra valorii pe care o are viața” a afirmat ambasadorul George Bologan care s-a dovedit a fi și gazdă primitoare și disponibilă.
Vorbind despre arta diplomației, ambasadorul a subliniat totodată valoarea diplomației păcii care contribuie la realizarea stabilității economice și a siguranței tuturor oamenilor. „Diplomații de azi trebuie să manifeste un mixt de empatie, inteligență și o cunoaștere profundă a contextului internațional și a celui în care acționează, înfruntând provocările cu pragmatism și creativitate (…).Factorul religios este foarte important pentru a înțelege viziunea omului despre lume, iar diplomația religioasă este o activitate care crează premisele dialogului și ale întâlnirii.” a mai spus E.S. George Bologan.
Biroul de Presă EGCO