La invitația școlii, în cadrul programului „Săptămâna verde”, Asociația Ziléos le-a propus elevilor de la Școala Gimnazială Nr. 1 din Gepiu, două activități cu tema ecologiei, una pentru clasele primare, respectiv una pentru clasele gimnaziale.

Invitat să le vorbească elevilor a fost Alex Trandafir, cercetaș în cadrul Cercetașilor Creștini Români și student la Facultate de Geografie și Management din cadrul Universității din Loughborough, Marea Britanie.

Claselor I-IV Alex le-a vorbit despre reciclare, despre cum fiecare dintre noi, prin gesturi mici, dar semnificative, acasă sau la școală, putem ajuta mediul și planeta. După această „lecție” interactivă despre ecologie, Dragoș Tomescu și Alex Cristea, din echipa Ziléos, au coordonat jocul „Simon spune…”, prin care copiii și-au exersat atenția, dar s-au și distrat copios.

Elevilor din clasele V-VIII Alex le-a vorbit despre despre schimbările climatice, despre poluare, despre reciclare și despre cum putem, fiecare dintre noi, să ajutăm la salvarea pământului, prin activități de ecologizare. Dragoș le-a vorbit elevilor despre Creație așa cum este prezentată în Biblie și despre cum trebuie să avem grijă de tot ceea ce Dumnezeu a creat, de această „casă comună” care este planeta noastră. Activitatea s-a încheiat cu rugăciunea „Tatăl nostru” rostită împreună. A urmat o mică gustare oferită de Ziléos.

A fost o experiența de neuitat, atât pentru echipa Ziléos, cât și pentru elevii și profesorii școlii din Gepiu.

Dorim să mulțumim comunității Școlii Gimnaziale din Gepiu pentru invitație și pentru colaborarea în această activitate! Ne dorim ca și pe viitor să avem și alte activități împreună.

Îi mulțumim lui Alex Trandafir pentru că acceptat invitația noastră și îl așteptăm și pe viitor să fie alături de Ziléos și în alte activități!

Responsabil comunicare Ziléos

Tomescu Dragoș