Mulțumim Bunului Dumnezeu pentru ca ne-am regăsit într-un număr atât de generos în jurul preoților noștri și al Preotului Veșnic, Isus Cristos. Duminica a IV-a din Postul Mare a avut ca prim scop marcarea unei zile de pregătire spirituală pentru fiecare dintre noi, dar și pentru a ne bucura împreună, în rugăciune, în veselie alături de Prietenul nostru, pentru a conștientiza ceea ce el dorește de la noi: să fim mereu fiii păcii și adevărete modele pentru generația de azi.

Ca răspuns al aceste invitații făcute de către preoții noștri, Traian și Eduard, Duminica a IV-a din Postul Paștelui a adus la Liturghia Copiilor, de la Catedrala Sf. Nicolae, circa 50 de copii împreună cu familiile lor. Îmbrăcați în straie de sărbătoare, spovediți și cu zâmbetul pe buze atât noi, copiii, cât și părinții noștri am participat și ne-am rugat din inimă la Sf. Liturghie. În cuvântul de învățătură, Părintele Traian ne-a încurajat pe noi și pe cei dragi ai noștri să creștem într-o credință autentică.

Bucurându-ne împreună cu toții de solemnitatea momentului, la finalul Sf. Liturghii ne-am rugat în fața Iconostasului, pentru pacea în familiile noastre și în întreaga lume.

În cadrul agapei de la Seminar, părintele Vicar Mihai Tegzeș, ne-a purtat într-un moment catehetic. Copiii și tinerii, viitorul bisericii noastre și al acestei lumi, numiți astfel în predică, au fost întreținuți pentru câteva ore de animatorii profesioniști din cadrul Prietenii Veseliei, și au condus Calea Crucii, rugăciune prin care am încheiat minunata zi de rugăciune împreună!

Bunătățile pământești și cele cerești s-au întrecut una pe alta. Pe această cale, mulțumim din suflet celor care au contribuit la reușita acestui moment de rugăciune împreună: generozitatea Episcopiei, Parohia Sf. Nicolae, Trattoria Seminarii și în mod special a credincioșilor de la Liturghia Miezul Zilei.

Mariagrazia Roman