,,A contempla înseamnă a alege să stai cu Dumnezeu, să stai cu El până la capăt, să-l pui pe Isus în centrul vieţii personale şi de familie”

 

În Sala de Conferinţe a Mănăstirii ,,Maica Domnului” a avut loc ieri seară, 27 octombrie 2022, începând cu ora 19.00, prima întâlnire cu familiile într-un nou format, dintr-o serie de opt, acestea urmând a se desfăşura în ultima joi din lună, patru la Mănăstire şi patru la Catedrală, în scopul de a înţelege mai bine şi mai uşor mesajul cărţilor de specialitate, publicate în cadrul Eparhiei în domeniul pastoraţiei familiilor, într-un climat de rugăciune şi de comuniune.

Tema întâlnirii a fost ,,Iubirea conjugală dincolo de timp şi de spaţiu” iar relatori au fost Părintele Mihai Vătămănelu, Vicar general şi Părintele Mihai Tegzeş, Vicar episcopal cu pastoraţia familiei. Întrucât mereu este loc de mai mult şi de mai bine, soţii au fost ajutaţi să vadă mai clar care este calea potrivită a misiunii lor, de a vesti frumuseţea Evangheliei în fiecare moment al zilei şi înţelegând ce înseamnă alegerea existenţială.

Familiile au fost încurajate să vină cu copiii, aceştia fiind lăsaţi în grija Sorei Claudia, căreia îi mulţumim pe această cale.

După prezentarea temei, cei prezenţi au avut ocazia de a participa la discuţii pe marginea acesteia, după care a urmat o agapă frăţească.

Laura Ologu

Biroul Pastoral