După perioada concediilor, aşa cum era convenit, ieri seară, 3 octombrie 2022, s-au reluat întâlnirile AGRU în noul format. Acesta îmbină latura spirituală, esenţială în orice demers, cu strădania de a veni pe orice cale constructivă în sprijinul Bisericii noastre, care are atâta nevoie de susţinere.

Întâlnirea, desfăşurată în Sala de Conferinţe a Mănăstirii Franciscane  ,,Maica Domnului”, a început cu rugăciune, pentru ca Dumnezeu să binecuvânteze această lucrare.

Părintele Mihai Vătămănelu, vicar general şi părinte spiritual eparhial AGRU, a adresat un cuvânt de deschidere, trecând în revistă şi principalele evenimente pe care le propune în perioada următoare Eparhia de Oradea. Părintele Mihai Tegzeş, vicar cu pastoraţia familiilor, a prezentat tema spirituală, pornind de la Faptele Apostolilor, capitolul 4, versetul 4, arătând importanţa propagării veştii celei bune, la care suntem chemaţi, pentru a transmite celorlalţi binele pe care ni l-a făcut Domnul. Părintele a oferit o soluţie clară, concretă şi nesperat de simplă  vis-a-vis de starea societăţii actuale, pentru a fi capabili, fiecare acolo unde suntem, să oprim păcatul: ,,Nu răspunde răului cu rău… ”.

S-a adus în discuţie importanţa reeditării unui pliant cu prezentarea AGRU, care să poată fi distribuit în toate parohiile, încât credincioşii care nu sunt familiarizaţi cu această asociaţie de referinţă a Bisericii Greco-Catolice să se poată documenta. Sigur că sunt aşteptaţi cu speranţă toţi aceia care vor dori să intre în AGRU.

Doamna Dana Păcală a adus la cunoştinţa celor prezenţi faptul că doreşte să predea Episcopiei  întreaga arhivă AGRU pe care o deţine.

Având în vedere faptul că a expirat mandatul Domnului Preşedinte Valeriu Domuţa, cei prezenţi au fost invitaţi  la discuţii libere.

Următoarea întâlnire va fi în ziua de luni, 7 noiembrie 2022, dată la care sunt rugaţi să participe toţi membrii, în vederea alegerii noului preşedinte.

Laura Ologu

Biroul Pastoral