Competitia Calix Sacerdotum s-a desfășurat în perioada 29-31 August 2022 la Oradea, iar echipa câștigătoare a turneului (Dieceza Romano-Catolică de Iași) va reprezenta țara noastră la Campionatul European de Futsal al preoților, care se va desfășura la Timișoara, în luna Februarie 2023.
Echipele participante la această ediție a Calix Sacerdotum au fost: Eparhia Greco-Catolică de Oradea, Eparhia Greco-Catolică de Lugoj, Eparhia Greco-Catolică de Maramureș, Eparhia Greco-Catolică de Cluj-Gherla, Arhidieceza Romano-Catolică de București, Arhidieceza Romano-Catolică de Alba-Iulia, Dieceza Romano-Catolică de Timișoara, Dieceza Romano-Catolică de Iași, Dieceza Romano-Catolică de Satu Mare și Dieceza Romano-Catolică de Oradea.
În continuare voi prezenta impresiile reprezentanților echipelor participante, pentru a vedea cum au trăit experiența din timpul competiției.

De ceva timp, competiția de fotbal între preoți „Calix Sacerdotum” este un prilej de comuniune și bună dispoziție. Îi mulțumim bunului Dumnezeu că am reușit să ne adunăm și anul acesta și să trăim clipe frumoase, atât pe teren, cât și în afara lui. De asemenea, mulțumim organizatorilor care și-au dat tot interesul ca această competiție să se desfășoare la cel mai înalt nivel.
Pr. Iulian Gherghel – Dieceza Romano-Catolică Iași

A fost foarte frumos. Un bun prilej de mișcare (sport), cunoaștere și socializare.
Pr. Pop Angelo – Eparhia Greco-Catolică Lugoj

Ne bucură existența unui astfel de turneu. Mulțumim organizatorilor, pentru că au făcut totul posibil să ne simțim cât mai bine, ca între frați. Cu bucurie remarcăm prezența din ce în ce mai mare a participanților.
Pr. Laus Nicolae – Dieceza Romano-Catolică Timișoara

Participăm pentru prima data la acest turneu și ne bucurăm că am reușit să ajungem. Remarcăm buna organizare și ne propunem pe viitor să participăm la fiecare ediție.
Pr. Codrea Vasile – Eparhia Greco-Catolică Maramureș

Mulțumim frumos pentru posibiltatea de a participa la această competiție la care ne simțim foarte bine. Dumnezeu să ne binecuvânteze pe toti.
Pr. Harsanyi Laslzo -Dieceza Romano-Catolică Satu Mare

Campionatul de fotbal pentru preoții romano și greco-catolici de la Oradea a fost o experiență reușită, nu doar din perspectiva meciurilor și a victoriilor pe care echipele le-au obținut. Mai importantă a fost comuniunea sacerdotală dintre preoți din timpul meciurilor sau de după meciuri. Mulțumim organizatorilor și sperăm că edițiile viitoare să fie la fel de reușite.
Felicitări organizatorilor!
Pr. Blaj Marian – Arhidieceza Romano-Catolică București

Acest Campionat de fotbal pentru preoți este o extraordinară oportunitate nu numai de a ne întâlni și a promova unitatea prin sport, ci și de a cunoaște realitățile și activitățile celorlalți frați preoți din alte eparhii și dieceze. Plecăm întotdeauna cu cel puțin un prieten în plus și abia așteptăm să ne întâlnim anul viitor.
Pr. Florin Bode – Eparhia Greco-Catolică de Oradea

Mulțumim tuturor colaboratorilor noștri care s-au ocupat de buna desfășurare a acestei ediții și anume: Pr. Mihai Terec, Pr. Antoniu Suciu și Pr. Anton Cioba. De asemenea, mulțumim PS Virgil Bercea, episcopul Eparhiei Greco-Catolice de Oradea și PS Laszlo Bocskei, episcopul Diecezei Romano-Catolice de Oradea.

Sorin Manta si Claudiu Roznovszky