Preacucernici părinți preoți,

Iubite persoane consacrate,

Dragi credincioși,

  

Luna Octombrie, în Biserica Catolică, este dedicată Sfântului Rozar și Misiunilor.

Ziua Mondială a Misiunilor este celebrată în fiecare an în penultima duminică din luna octombrie. Anul acesta este celebrată duminică, 24 octombrie.

Una din cele patru Opere Misionare Pontificale este Răspândirea Credinței. Nu este altceva decât răspunsul, materializat prin fapte și cuvinte, la invitația Mântuitorului de a predica Evanghelia până la marginile pământului.

Noi l-am cunoscut pe Dumnezeu dar în lumea întreagă există multe persoane cărora le lipsește speranța și credința în Dumnezeu deoarece Cuvântul Lui nu a ajuns încă la ei. Fiecare dintre noi, în virtutea botezului, este dator să vorbească despre lucrurile minunate pe care Dumnezeu le-a făcut în viața lui. Însă cei care au un mandat special și o vocație particulară sunt misionarii Bisericii lui Cristos, care merg în lumea largă să propovăduiască Vestea cea bună și Iubirea lui Dumnezeu. De cele mai multe ori acțiunea lor de evanghelizare se adresează celor mai săraci dintre cei săraci, celor de la marginile societății, celor despre care Sfântul Părinte Papa Francisc ne vorbește adesea, invitându-ne să-i susținem și să-i considerăm frați și membri ai familiei noastre.

Putem și trebuie să susținem acțiunea evanghelizatoare a Bisericii în două feluri. În primul rând prin rugăciune pentru misionari și pentru misiuni – iar ca propunere concretă în această lună misionară este Rozarul Viu – propus de fondatoarea Operei Misionare Pontificale Răspândirea Credinței: Venerabila Pauline Jaricot, care va fi beatificată în data de 22 mai 2022 și faptele de milostenie, materializate prin donații, în mod special în Ziua Mondială a Misiunilor, Duminică, 24 octombrie 2021. În acest sens, tasul de la Sfintele Liturghii din această duminică va fi transmis către Episcopia noastră, urmând ca apoi să fie direcționat către Operele Misionare Pontificale.

În felul acesta, Sfântul Părinte Papa Francisc va putea, cu ajutorul nostru, să sprijine misionarii din lumea întreagă și misiunile care se înființează și se dezvoltă. Astfel și noi participăm la venirea Împărăției lui Dumnezeu pe Pământ.

Vă anunț că la colecta de anul trecut, din data de 18 octombrie 2020, în Eparhia noastră s-a adunat suma de 10.000 Ron, iar în toate eparhiile și diecezele din România s-au adunat 30.000 Euro. Vă asigur că au ajuns exact acolo unde a fost mai mare nevoie. În numele Sfântului Părinte Papa și al tuturor beneficiarilor, vă aduc mulțumiri calde!

Dumnezeu nu s-a lăsat niciodată întrecut în generozitate! Ceea ce vom dărui va fi răsplătit așa cum știe Dumnezeu mai bine! Încrezător în opera de sfințire a Spiritului Sfânt, vă transmit calde urări de bine!

          În comuniune de rugăciune,

Pr. Anton CIOBA

director eparhial OMP Oradea