„Luni, 15 octombrie, între orele 19:00 si 20:00 a avut loc la Seminarul Teologic Greco-Catolic „Sfintii Vasile, Grigore si Ioan” din Oradea Întâlnirea Departamentului pentru Adulti al Biroului Pastoral Eparhial cu Asociatiile laicale de adulti din Oradea. Au participat urmatoarele Asociatii: AGRU (Asociatia Generala a Românilor Uniti), Asociatia Familiilor, „Reuniunea Mariana”, „Viata Ascendenta”, Tertiarii Franciscani, „Cruciada Euharistica” si Asociatia Medicilor Catolici.
Întâlnirea a debutat cu rugaciunea Sfintei Tereza de Avila si cu salutul Pr. Paul Popa, responsabilul Biroului Pastoral Eparhial. A urmat prezentarea participantilor si a Asociatiilor pe care le reprezentau, subliniindu-se diferitele activitati desfasurate în ultimul an precum si numarul de parohii în care activeaza.
Pr. Coriolan C. Muresan, responsabilul Departamentului pentru adulti al Biroului Pastoral Eparhial, a prezentat care sunt activitatile propuse pentru Anul credintei, activitati la care sunt invitate sa participe si sa se implice Asociatiile laicale de adulti. S-a subliniat importanta apostolatului laic si a voluntariatului, a colaborarii strânse între grupurile laicale si Asistentii spirituali, a colaborarii constante dintre Departamentul pentru adulti al Biroului Pastoral Eparhial si Asociatiile laicale de adulti precum si Asociatiile între ele. S-au propus întâlniri periodice ale Departamentului pentru adulti al Biroului Pastoral Eparhial cu Asociatiile laicale de adulti, precum si o Zi de Reculegere comuna si un curs de formare a formatorilor.
D-na prof. Florica Omilescu, de la Departamentul pentru Adulti al Biroului Pastoral Eparhial, a pregatit cu ajutorul celor prezenti o baza de date cu toate Asociatiile laicale de adulti si cu toti responsabilii si Asistentii spirituali ai fiecareia, precum si un calendar cu toate activitatile propuse de aceste Asociatii.
Cei prezenti au fost încurajati sa participe la Rozarul de 24 de ore de la biserica „Sfântul Gheorghe” din Oradea (20-21 octombrie), la „Scoala de evanghelizare” organizata lunar în acest an la Catedrala „Sfântul Nicolae” din Oradea, la Zilele Actiunii Catolice (21 – 28 octombrie) care vor culmina cu Seara de veghe din 28 octombrie, seara în care comemoram arestarea Episcopilor nostri în 1948, precum si la Deschiderea solemna a Anului credintei în Eparhia de Oradea si Sarbatoarea Asociatiilor din 3 noiembrie.
Întâlnirea s-a încheiat cu o rugaciune catre Sfânta Fecioara Maria, Regina Sfântului Rozar.