”Aș dori ca România să aibă prieteni care să vorbească atât de emoționant despre poporul nostru cum au făcut-o Ioan Paul al II-lea și papa Francisc”: este urarea transmisă prin Radio Vatican de ambasadorul României în Italia, George Bologan, cu ocazia Zilei Naționale a României. Diplomatul român, rechemat recent din funcție, îndeamnă la curaj și înțelepciune ”pentru a pune în valoare ceea ne-au învățat bunicii noștri: meseria de a fi om în lume”.

”Să învățăm să ne prețuim mai mult, fără să cădem în ispita trufiei, și să ne îmbrăcăm cu haina înțelepciunii”: este urarea exprimată de ambasadorul rechemat al României în Italia, George Bologan, cu ocazia Zilei Naționale a României. Întâlnirea cu evenimentele istorice, cum este sărbătoarea Marii Uniri din 1918 – remarcă în mesajul său diplomatul român – înseamnă întotdeauna responsabilitate și motiv de inspirare din valorile poporului român. ”Aș dori ca România”, spune ambasadorul în mesajul solicitat de redacția noastră, ”să aibă prieteni care să vorbească atât de emoționant despre poporul nostru cum au făcut-o Ioan Paul al II-lea și papa Francisc”.

Vă oferim aici, în transcrierea noastră de lucru, mesajul E. S. George Bologan, ambasadorul României în Italia, Malta și San Marino, rechemat recent din funcție:

”Ziua Națională este un moment de reflecție profundă la ceea ce suntem ca popor, să înțelegem că doar crezând în idealuri vom avea puterea generatoare a destinului unui neam.

Trebuie să avem convingerea că în modul de a fi al fiecăruia dintre noi se împletește viitorul poporului nostru. Întotdeauna, întâlnirea cu istoria a însemnat responsabilitate, mai puțină goană după carieră și mai multă inspirare din valorile și acțiunile care au scos la suprafață profunzimea poporului român.

Și pentru că sunt la Radio Vatican, aș dori ca România să aibă prieteni care să vorbească atât de emoționant despre poporul nostru cum au făcut-o Ioan Paul al II-lea și papa Francisc. Să învățăm să ne prețuim mai mult, fără să cădem în ispita trufiei, și să ne îmbrăcăm cu haina înțelepciunii punând în valoare ceea ce ne-au învățat bunicii noștri: meseria de a fi om în lume”.

Sursa: vaticannews.va