În Duminica Mironosițelor Femei, părintele vicar responsabil cu preoții a vizitat Parohia Cheț din Protopopiatul Marghita, păstorită de către părintele Vana Gabriel.

În cuvântul de învățătură părintele Antoniu Chifor, a amintit faptul că: „Îl căutați pe Isus Nazarineanul? Întrebarea aceasta este adresată femeilor mironosițe și implicit fiecăruia dintre noi! Căutarea lor este răsplătită de Domnul înviat. Într-adevăr Cristos a înviat, dar unde este căutarea noastră? Ce valoare are un Isus înviat dacă noi nu-l căutăm? Aceste femei nu au mers la mormânt doar pentru simplul fapt a îmbălsăma trupul lui Isus ci au mers sa-l caute pe cel iubit, pe cel pe care l-au slujit încă fiind în Galileea, au mers să-l plângă, să-l mai vadă încă o dată, au mers acolo dis de dimineață pentru că nu se puteau despărți de El.

Răsplata căutării lor a fost pe măsură- L-au găsit pe cel Viu! Și noi îl căutăm pe Isus în fel și chip. Căutarea noastră nu este zadarnică, dar trebuie să știm pe cine căutăm. Isus nu o întrebă pe Magdalena ce cauți ci pe cine cauți. Îl căutăm pe Isus în rugăciune, în viața cotidiană, în cel de lângă noi care are nevoie sa fie căutat și găsit”.

La finalul Sfintei Liturghii a fost transmis salutul și binecuvântarea Preasfințitului Virgil, episcopul greco-catolic de Oradea. După vizita în Parohia Cheț, părintele vicar a vizitat și Parohia Poiana, pentru a vedea stadiul lucrărilor și a-i saluta pe credincioși.

Eugen Ivuț