Vernisajul expoziţiei a avut loc joi, 26 septembrie – Evreii Mesianici, premieră mondială la Oradea

Vernisajul expoziţiei a avut loc joi, 26 septembrie – Evreii Mesianici, premieră mondială la Oradea

Joi, 26 septembrie, la Muzeul Oraşului Oradea-Complex Cultural a avut loc vernisajul primei expoziţii permamente din lume care ilustrează crezul Evreilor Mesianici. Expoziţia este intitulată „Comunitatea Evreilor Mesianici”.

Muzeul Oraşului Oradea găzduieşte de ieri prima expoziție permanentă din lume despre crezul evreilor mesianici. Comunitățile evreilor mesianici sunt acele comunități ale evreilor în care aceștia își păstrează identitatea etnică și culturală evreiască și, împreună cu toți cei care li se alătură, cred în Adon Yeshua HaMashiach (Domnul Isus Christos). Practic, crezul în Adon Yeshua HaMashiach a început cu evreii. Promisiunea unui Salvator (Mashiach – Mesia) al omenirii a fost făcută de Creator poporului Său evreu și întregii lumi prin Scripturile și profeții evrei. Așadar, primii care au crezut în acest Mashiach – Mesia promis și primii credincioși care L-au urmat pe evreul Yeshua din Nazaret au fost evrei. Așa a luat ființă Comunitatea (Biserica) Sa, cu shlichimi (apostoli), ucenici, enoriași – credincioși evrei. Această comunitate stă la baza și este rădăcina din care a apărut creștinismul. De aceea, evreii mesianici de azi sunt continuarea celor de atunci și practicanți a acelui Iudaism practicat de primii credincioși evrei, care în zilele noastre se numește Iudaism Mesianic.

Expoziția, amenajată la etajul II, corpul B al Palatului Princiar, sala 7-8, aduce în fața publicului elemente de îmbrăcăminte religioasă evreiască mesianică, cărți de rugăciune bilingve, Scripturi (Biblii ebraice) unele vechi de sute de ani și multe alte obiecte specifice crezului și sărbătorilor evreiești mesianice. Pe lângă toate acestea, vizitatorii au la dispoziție și informații legate de istoria și crezul evreilor mesianici, plus pasaje din Scripturile ebraice, profeții în limba ebraică despre HaMashiach (Mesia) care avea să vină în lume. ȘI, nu în ultimul rând, vizitatorii vor putea vedea rugăciunea transmisă de Adon Yeshua HaMashiach tuturor credincioșilor din toată lumea, cunoscută ca Rugăciunea „Tatăl nostru”, în limbile ebraică și aramaică.

Din partea Episcopiei Române Unite cu Roma, Greco-Catolică, de Oradea cu binecuvântarea Preasfinției Sale Virgil Bercea au participat la vernisajul expoziției părintele Mihai Vătămănelu, vicar general și părintele Antoniu Chifor, vicar responsabil cu preoții.

Sursa: https://www.crisana.ro

Despre autor

...

Publicatii

ian.0 Posts
feb.0 Posts
mart.0 Posts
apr.0 Posts
mai0 Posts
iun.0 Posts
iul.0 Posts
aug.0 Posts
sept.0 Posts