Implicarea și prezenta dumneavoastră contează! Dacă predicăm despre „Viață”, în toate formele ei și credem în ea, este bine să fim noi primul exemplu de apărători ai vieții: subliniază pr. Antoniu Chifor, Vicar cu Preoții în EGCO, transmițând invitația primită de Episcopia Greco-Catolică de Oradea din partea organizatorilor inițiativei Marșul pentru viață 2019:

«Vă invităm să participați sâmbătă, 23 martie 2019 ora 15:00, la Marșul pentru Viață care va avea loc în Oradea. Tema Marșului pentru Viață din anul 2019, „Unic din prima secundă”, este o referință la unicitatea fiecărei persoane umane, din momentul creării ei de către Dumnezeu.

Evenimentul va începe cu o adunare publică în Piața Unirii, iar la ora 15:45 va începe Marșul pentru viață pe următorul traseu: Podul Sfântului Ladislau, Piața Ferdinand, Calea Republicii, (5 minute – oprire în fața Bisericii Romano-Catolice pentru rugăciune), B-dul Magheru, Centrul Civic și se va încheia la Catedrala Episcopală Învierea Domnului.

,,Există ceva ce face diferența între Marșul pentru viață și orice altă demonstrație: Niciunul dintre participanți nu merge la marș pentru propria persoană. Nimeni nu cere drepturi sau privilegii pentru sine. Toți participă din solidaritate cu cei care nu pot participa”.

Prin participarea la Marșul pentru viață „arătăm că am înțeles ce înseamnă dragostea, compasiunea, omenia și că sute de ani de dezvoltare științifică și economică nu au alungat din noi aceste valori fundamentale, ci ne-au oferit mai multe dovezi pentru a înfăptui ceea ce este natural și firesc: să ocrotim fiecare viață, în orice moment și loc al existenței sale”. Nu suntem pro-viață nu numai la Marșul pentru viață, ci în toate momentele vieții! Așa să ne ajute Dumnezeu!».

Sunteți așteptați cu toții!