„Preocupat fiind de escaladarea tensiunii în Orientul Mijlociu, în special în Siria, teatrul unui conflict deschis, patriarhul Bisericii maronite, Card. Beshara Raï, lanseaza un nou apel pentru pace. Adresându-se liderilor internationali, cardinalul cere încetarea razboiului care distruge regiunea.

„Ne adresam comunitatii internationale – subliniaza patriarhul într-un comunicat – constiintei puterilor mondiale, astfel încât acestea sa conlucreze pentru a pune capat razboaielor si pentru a aduce pacea”. Popoarele din Orientul Mijlociu – adauga – „au dreptul sa traiasca în pace”.

„Din pacate, limbajul pacii este absent între anumite state. Suntem extrem de tulburati fata de situatia în care se afla poporul sirian, situatie care are repercursiuni si asupra Libanului, în principal asupra economiei”.

Referindu-se la pozitia liderilor mondiali asupra Siriei, cardinalul a adaugat: „cel mai tragic este ca inimile (liderilor mondiali) nu simt nici cea mai mica emotie în fata dramei milioanelor de sirieni nevinovati, constrânsi sa-si paraseasca tara lovita de razboi, distrugeri, teroare si violenta”.

Este în sarcina celor mai puternici ai lumii – încheie patriarhul Bisericii maronite – „sa lucreze pentru a pune capat conflictului si sa instituie o pace care sa-i cuprinda pe toti, de durata, si care sa fie atinsa pe cale diplomatica si nu militara”.

Traducere: Liviu Ursu
Sursa: http://www.e-communio.ro