„În perioada 10-12 noiembrie 2017 a avut loc la Oradea, întâlnirea asociatiei „Uniunii Mondiale a Profesorilor Catolici” (World Union of Catholic Teachers UMEC/WUCT). Partenerii în organizarea acestui eveniment au fost Union Mondiale des Enseignants Catholiques/World Union of Catholic Teachers (UMEC/WUCT), Inspectoratul Scolar Judetean Bihor, Universitatea St. Mary din Londra si Liceul Greco-Catolic din Oradea.
UMEC/WUCT este forul profesorilor catolici din învatamântul scolar preuniversitar si universitar, singurul recunoscut cu aceasta autoritate de catre Sfântul Scaun. A fost fondat în anul 1951, la Roma, la initiativa avuta de catre conducatori ai unor asociatii educative din 17 tari. UMEC/WUCT este membra a conferintei Organizatiilor Internationale Catolice. Ca ONG, uniunea are statut consultativ pe lânga Consiliul Europei, Consiliul Economic si Social al Natiunilor Unite, UNESCO si UNICEF. UMEC/WUCT organizeaza anual o întâlnire internationala a membrilor uniunii. Anul trecut aceasta a avut loc în noiembrie, la Universitatea St. Mary din Londra.
Întâlnirile organizate de catre UMEC/WUCT au caracter formal, formativ si stiintific. În cadrul acestora, delegati din mai multe tari de pe mapamond participa la simpozionul organizat cu acest prilej.

Anul acesta întâlnirea a avut ca si tema „Profesorul în fata provocarilor lumii de astazi”. Au fost prezentate patru conferinte: „Identitatea si rolul profesorului catolic în secolul 21 – oportunitati si provocari", „A educa azi si mâine, o pasiune reînnoita – educatia în contextul provocarilor contemporane”, „Noi provocari educationale pentru educatie în Africa”, „Noi provocari educationale pentru educatie în Asia si America Latina”, „Educatie în era post-adevar”.

Deschiderea oficiala a avut loc în dupa masa zilei de vineri în Sala Festiva Liceului Greco-Catolic „Iuliu Maniu” în prezenta Preasfintiilor lor Virgil Bercea, episcopul greco-catolic de Oradea, László Böcskei – episcop al Diecezei Romano-Catolice de Oradea si a Preasfintiei Sale Vincent Dollmann, episcop auxiliar de Strasbourg si a profesorilor din cadrul Liceelor: „Iuliu Maniu”, „Don Orione” si a Liceului Romano-Catolic. Dupa cuvintele de bun venit si discursurile prezentate, elevii Liceului nostru au organizat un scurt moment muzical, iar mai apoi Ansamblul „Crisana” un moment de dansuri populare traditionale judetului Bihor.