„În noaptea dintre 19 spre 20 mai a.c., Parohia „Schimbarea la fata” din Stei a fost gazda traditionalei „Nopti de veghe”, acelei nopti petrecute în totalitate în rugaciune si cânt de lauda aduse lui Dumnezeu. Crestini din diferite colturi ale tarii s-au reunit în rugaciune pentru aniversarea celei de-a 100-a nopti de veghe. Acesti credinciosi, alaturi de miile de ascultatori ai Radio Maria au oferit efortul, renuntarile si rugaciunile lor la intentia Sfintei Fecioare Maria, pentru obtinerea de haruri de la Fiul Sau, Isus.
Programul spiritual a debutat cu Rozariul dupa care a urmat Vecernia animata de Seminaristii oradeni, urmând apoi Sfânta Liturghie celebrata de PS Virgil Bercea, împreuna cu un sobor de preoti veniti din Eparhiile si Diecezele noastre. Credinciosii, ascultând îndemnul din Evanghelie, “Oile Mele asculta de glasul Meu si Eu le cunosc pe ele, si ele vin dupa Mine” (Io 10, 27-38), au avut bucuria de a primi învatatura Domnului si de a fi hraniti cu Sfintele Sale Taine. E nevoie de astfel de momente cu Isus, pentru a putea trai deplin prezentul.
Adorându-L pe Isus, comunitatea a privit spre Cea care îi este mereu alaturi: Maica Sa Preasfânta. Ea a fost invocata si laudata prin Acatistul Sfintei Fecioare de la Fatima, rugaciune celebrata de Pr. Anton Cioba, rectorul Seminarului Teologic din Oradea. De subliniat faptul ca în biserica din Stei, în aceste momente de rugaciune a fost prezenta si Fecioara Peregrina: o copie fidela a Statuii Sfintei Fecioarei de la Fatima. Dupa celebrarea Acatistului a urmat o procesiune cu Statuia Fecioarei de la Fatima prin oras precum si alte celebrari liturgice, programul religios terminându-se în dimineata zilei de sâmbata.
Îi multumim bunului Dumnezeu pentru ca ne-a oferit ocazia de a participa la acest eveniment religios ce reuneste întreaga Biserica Catolica de ambele rituri din România. Aducem multumiri Preasfintiei Sale Virgil Bercea pentru prezenta sa în mijlocul comunitatii din Stei si a tuturor pelerinilor adunati cu aceasta ocazie. Multumim gazdelor pentru organizarea acestui eveniment de o traire spirituala deosebita si, nu în ultimul rând, multumim tuturor pelerinilor prezenti. Acestia ne-au transmis credinta si puterea lor de sacrificiu.

Anul II