„La Debrecen, în Ungaria, a avut loc sâmbata dimineata sfintirea noului sediu mitropolitan în prezenta unui numeros sobor de ierarhi, greco-catolici si romano catolici, precum si a oficialitatilor locale si centrale. Din partea Bisericii Române Unite cu Roma, Greco-Catolica din România au participat Preasfintitul Parinte Virgil Bercea, episcopul greco-catolic de Oradea si Preasfintitul Parinte Mihai Fratila, episcopul greco-catolic de Bucuresti.

Slujba sfintirii noului sediu a fost oficiata de soborul de ierarhi în frunte cu mitropolitul Bisericii Greco-Catolice din Ungaria, Kocsis Fülöp, Preafericitul Parinte, Sviatoslav Shevchuk, arhiepiscopul major al Bisericii Greco-Catolice Ucrainene, Eminenta Sa Cardinalul Erdo Péter si alti ierarhi din Ungaria sau din tarile învecinate.

Dupa citirea Sfintei Evanghelii, cuvântul de învatatura a fost transmis de catre Eminenta Sa Cardinalul Erdo Péter, care a vorbit referitor la pericopa evanghelica despre Zaheu, cel care îsi schimba viata în momentul întâlnirii cu Isus.