„Spiritul Craciunului deschide inimile tuturor mai mult ca orice alta sarbatoare de peste an. Poate mai atenti ca oricând la nevoile celorlalti, multi dintre noi întelegem bucuria de a darui si nevoia de a primi.

„Ceea ce pentru noi înseamna putin, pentru cineva din apropiarea noastra poate însemna mult. Caldura hainutelor primite si alimentele oferite descretesc fruntile apasate ale adultilor împovarati de grija si aduc zâmbetele pe obrajii copiilor”, spune parintele Mihai Fecheta, directorul Centrului Don Orione din Oradea.
Apropierea cu pasi repezi a sarbatorilor atât de îndragite de copii a fost simtita duminica, 18 decembrie, si în marea familie Don Orione, în sala festiva a liceului. Cu mic cu mare, copii, parinti si bunici au umplut din nou curtea scolii, îmbracati în haine de sarbatoare, pregatiti sa colinde, sa danseze si sa recite poezii.
Lupisorii din cadrul grupului Scout, coordonati de Ghita Pop si Madalina Balaj, au deschis evenimentul cu o colinda. Întreaga audienta a fost încântata apoi de vocea calda si armonioasa a doamnei profesoare de muzica si religie Nicoleta Arendas, care a interpretat câteva colinde. Clasa pregatitoare A, îndrumata de profesoara Ileana Silaghi, clasele I-a A si B, coordonate de profesoarele Iohana Pascar si Florina Sipos, clasa a II-a B, profesoara Laura Marchis, clasele pregatitoare B si a III-a A, prof. Anca Tîrtea si Laura Bochis, clasele a II-a A si a III-a B, profesoare Monica Bene si Raluca Sabau, clasa a IV-a, îndrumata de profesoara Janina Chinde si, nu în ultimul rând, clasele a V-a A si B, diriginta Alina Oros, respectiv Camelia Ene au colindat, au dansat si au pregatit scenete dedicate apropiatei sarbatori a Nasterii Domnului. Mentionam, de asemenea, implicarea desavârsita a profesoarei de educatie fizica si sport Teodora Moga care, cu pasiune si rabdare, s-a implicat în reusita acestui eveniment, alaturi de doamnele profesoare de la ciclul primar, reusind împreuna punerea în scena a câtorva momente deosebite spre încântarea copiilor si a celor prezenti.
Invitatul special al evenimentului, preotul Alin Arendas, a încântat audienta cu colindul „Vin colindatorii”. Programul a continuat cu un recital de poezie religioasa, prezentat de clasa a XII-a B, sub îndrumarea dirigintei Petronela Moldovan. Corul scolii (coordonator Nicoleta Arendas), consiliul scolar al elevilor, sub îndrumarea profesoarei Teodora Moga si a psihologului scolar Ioana Drugas, Scout-ul si Oratoriul au încheiat evenimentul.
În final, în aplauzele si bucuria de nedescris a copiilor, Mos Craciun a sosit aducând daruri pentru toti copiii prezenti. Reusita serbarii nu ar fi fost posibila fara sprijinul Congregatiei si Conducerii Liceului Don Orione. „Evenimentul si-a propus sa accentueze importanta implicarii fiecaruia dintre noi în a aduce bucurii copiilor si semenilor aflati în nevoie, constientizând ca fericirea celorlalti este în mâinile noastre”, a spus Alexandru Stoica, directorul liceului.

Sursa: http://www.crisana.ro