„Sâmbata, 29 octombrie 2016, în Biserica cu hramul Sfântul Mare Mucenic Gheorghe s-a alaturat, în sirul diaconilor Bisericii, un nou nume: al tânarului teolog Stefan Madarasi, care a primit hirotonirea în treapta diaconiei prin impunerea mâinilor Preasfintiei Sale Virgil Bercea.
Liturghia arhiereasca a început la ora 8, fiind oficiata de episcopul Oradiei împreuna cu soborul de preoti prezenti în lacasul de cult, veniti sa îl încurajeze pe tânarul candidat pe drumul slujirii sacre. Slujba a fost animata de corul Seminarului Teologic oradean.
Evanghelia a fost citita de la Luca, fragmentul care relateaza îndemnul lui Isus de a fi lumina semenilor, precum si despre vizita pe care Mama Sa, Maria, i-o face Fiului ei în mijlocul multimii caruia El predica. În acest context, Maria este data model de catre Isus: „Mama mea si fratii Mei sunt cei care asculta cuvântul lui Dumnezeu si-l îndeplinesc.” La predica, Preasfintia Sa Virgil a subliniat faptul ca noi, crestinii, prin credinta suntem purtatori de lumina. Lumina Evangheliei trebuie rasarita si altora prin viata noastra traita în Hristos, prin deschiderea pe care trebuie sa o avem fata de semeni.
Liturghia si-a urmat cursul firesc pâna dupa momentul Prefacerii, când a fost prezentat candidatul la treapta diaconiei. Stefan Madarasi este absolvent al Departamentului Blaj al Facultatii de Teologie Greco-Catolica a UBB Cluj-Napoca. Absolva în anul 2014, când si pleaca la Roma pentru a continua studiile cu un Master la Institutul Spiritual din Cadrul Universitatii Pontificala Gregoriana. Aici se specializeaza în teologie spirituala, încununându-si studiile cu teza „Drumul Damascului” – în care urmareste transformarea interioara si exterioara a Sfântului Apostol Pavel. În anii de sedere la Roma, tânarul teolog devine si alumn al Colegiului Pontifical Pio Romeno.
Rugaciunile rostite de arhiereu au invocat harul Preasfântului Spirit, „care pe toate le sfinteste”, pentru a-l ridica pe candidat la rangul acestei slujiri. Întregul sobor, împreuna cu cei de fata, s-au rugat pentru noul hirotonit ca sa aiba diaconie curata si neîntinata. Alaturi i-au fost sotia, familia si grupul de prieteni. Împreuna cu ei, îi dorim noului diacon slujire sfânta si roade în via Domnului!