„Duminica, 27 aprilie 2014, 23 de copii de la Liceul „Don Orione”, printre care 21 din clasa a II-a, unul din clasa a III-a si unul din clasa a V-a, au primit Prima Sfânta Împartasanie în Parohia „Duminica Tuturor Sfintilor”.
Copiii au fost pregatiti pentru acest moment al primirii lui Isus, ramas cu noi în Sfânta Taina a Euharistiei, în trupul si sufletul lor curat, de catre Parintele Mihai Fecheta, paroh si responsabil-coordonator al Liceului si de Fratele Catalin, împreuna cu doamnele: Ileana Silaghi – învatatoare, si Nicoleta Arendas – profesor de religie si educatie muzicala.
Bunul Dumnezeu ne-a binecuvântat duminica cu o dimineata însorita si calda, astfel copiii, îmbracati în haine de sarbatoare, au pornit în procesiune din curtea Liceului pâna la Biserica însotiti de preoti, ministranti, propriile familii, profesori si colegi de scoala, invitati si credinciosi.
A urmat celebrarea Sfintei Liturghii, la care a participat în mod activ întreaga comunitate prezenta, iar copiii, ajutati de animatorii Oratoriului „Sfântul Luigi Orione” au adus lauda Celui înviat, ce a venit în sufletul lor, prin cântece si rugaciune.
Cuvântul de învatatura a fost rostit de Parintele Florian Gui, vicar general al Eparhiei de Oradea, calugar în Congregatia „Don Orione” si profesor de religie la Liceul „Don Orione”. Parintele a amintit ca este o zi deosebita, când întreaga Biserica este în sarbatoare. În primul rând pentru ca în aceasta zi, în Bazilica Sfântul Petru, în Vatican, are loc canonizarea a doi papi, Ioan al XXIII-lea si Ioan Paul al II-lea, care au promovat simplitatea si dialogul între crestini. Dar pentru comunitatea noastra este de asemenea o sarbatoare importanta: 23 de copii au facut Prima Spovada si Împartasanie Solemna. Parintele a mai amintit de asemenea importanta pacii în lume, dupa cum ne arata însusi Isus. Într-adevar primele cuvinte ale lui Isus cel înviat sunt: „Pace voua!” (In 20,19). Adresându-se copiilor a subliniat importanta ascultarii de parinti si educatori dar mai ales frumusetea iertarii, îndemnându-i sa foloseasca cât mai des „iarta-ma”, fata de parinti, bunici, colegi dar mai ales fata de Dumnezeu, prin taina Sfintei Spovezi. Le-a cerut parintilor si bunicilor sa fie model si exemplu pentru copiii lor în tot ceea ce fac.
Dupa Sfânta Liturghie, Pr. Florian, a adus multumiri tuturor celor care au contribuit la pregatirea acestui moment: copiilor în primul rând, parintilor, educatorilor, profesoarelor de religie si preotilor colaboratori. A multumit lui Dumnezeu si pentru darul fratelui Gabriel, sosit în comunitatea noastra miercuri, 23 aprilie.
De asemenea, Pr. Mihai a înmânat fiecarui copil o diploma: „Amintire de la Prima Spovada si Împartasanie Solemna”, precum si câteva carti de rugaciune si cateheza.
Toata comunitatea prezenta a continuat acest moment deosebit participând la o agapa frateasca, în sala de festivitati a Liceului, oferita prin grija familiilor si a Congregatiei „Don Orione”. Totul a fost sub o traire profunda si cu multe emotii.
Multumim Bunului Dumnezeu pentru acest timp de har revarsat peste comunitatea noastra. Ne rugam pentru acesti „îngerasi” ca sa fie mereu uniti cu Isus, iar cei mari, parintii si educatorii sa fie mereu exemple si modele vii de marturisire a lui Cristos în lume.