„În Irlanda, greco-catolicii români traiesc în majoritatea lor în capitala Dublin, dar sunt prezenti si în alte localitati. Celebrarile liturgice se desfasoara exclusiv în Dublin, la biserica Saint Michan de pe Halston Street, responsabilul cu pastoratia credinciosilor greco-catolici români din zona fiind pr. Coriolan C. Muresan din Eparhia de Oradea.
Unor credinciosi le-a fost dificil din cauza programului de munca sa ajunga la Denia celor 12 Evanghelii din Joia Mare, sau la Prohodul Domnului din Vinerea Mare, dar la Slujba de Înviere, celebrata Sâmbata, 19.04.2014, la ora 21:00, au fost prezenti 450 de credinciosi din mai multe localitati. Au existat echipe de credinciosi care au asigurat ordinea în biserica (responsabili: domnii Huja si Bilt), au împartit pastile la final (responsabil: domnul Isac) si au monitorizat curatenia în biserica pentru Sf. Pasti (responsabile: doamna Maria Trif si domnisoara Florica Maxim). În acest an, în toata Saptamâna Mare (si la începutul Saptamânii luminate) strana a fost asigurata de studentul seminarist Adrian Tocaci de la Seminarul Major Greco-Catolic „Sfintii Trei Ierarhi” de la Oradea. Ministranti au fost Adrian Georgel Bilt si Alexandru Apati. Celebrarea Slujbei de Înviere a durat de la ora 21:00 la ora 22:00 si s-a încheiat cu sfintirea cosurilor cu bucate aduse de multe familii din Comunitate.
În prima zi de Pasti, Sf. Liturghie solemna a fost celebrata de pr. Coriolan la ora 13:15, dându-se citire pastoralei Preafericirii Sale Lucian Cardinal Muresan, arhiepiscop major al Bisericii Greco-Catolice Române. Dupa programul liturgic credinciosii au participat, în functie de zonele din Dublin unde locuiesc, la prânzuri în care s-au ciocnit oua rosii si familiile greco-catolice românesti au încercat sa retraiasca atmosfera traditionala din tara de origine.
A doua zi de Pasti Sf. Liturghie a fost celebrata la ora 12:00, pr. Coriolan multumindu-i studentului seminarist Adrian Tocaci pentru activitatea din aceasta perioada si asigurându-l de rugaciunile Comunitatii Greco-Catolice din Dublin, care îl însotesc în drumul vocational. În aceeasi zi, feciorii din Comunitate au umblat cu stropitul cu parfum pe la diferitele familii, conform unei traditii din anumite parti ale Ardealului.
Chiar daca sunt la o mare distanta de tara, românii greco-catolici care traiesc în Irlanda au încercat si de aceasta data sa traiasca Sf. Pasti asa cum le-ar trai si în parohiile lor de origine din Romania.