„Duminica, 28.04.2013, la Centrul „Don Orione” din Oradea a avut loc o Serbare de Pasti la care a participat toata comunitatea, formata din preoti, credinciosi, elevi si profesori ai Liceului, copii, tineri, animatori si parinti de la Oratoriu si Scout.
S-a ales aceasta zi de duminica, deoarece de Pasti elevii au vacanta si nu toti ar fi putut participa alaturi de colegi si prieteni la acest eveniment important în viata unei comunitati crestine.
Serbarea a început la ora 14:00 în sala de festivitati a Liceului „Don Orione”, în care s-au adunat peste 600 de persoane. Participantii au urmarit cu emotie si au cântat cu cei peste 250 de elevi, copii si tineri, cântece traditionale de Pasti. Acestia au prezentat mai multe scenete si cântece cu tematica pascala pregatite sub îndrumarea profesorilor, preotilor si coordonatorilor responsabili cu diferite clase si grupuri. Scenetele, inspirate din patimile si învierea lui Isus Cristos, au subliniat semnificatia Pastelui, a jertfei Fiului lui Dumnezeu pentru iertarea pacatelor oamenilor si mântuirea noastra.
Un moment mai deosebit a fost prezentat de copiii de la Liceul Tehnologic din Adjudeni, judetul Neamt, prezenti la Oradea în cadrul unui parteneriat între cele doua scoli, interpretând si ei câteva cântece si obiceiuri într-un viu grai moldovenesc.
La final animatorii de la Oratoriu înzestrati cu câteva cosuri de nuiele frumos împodobite au împartit sute de oua rosii tuturor participantilor, dupa care s-a primit binecuvântarea preotilor pentru a trai aceste zile libere de la scoala într-un spirit crestin, gasind adevaratul drum spre înviere în lumina lui Cristos.