„Preasfintia Sa Claudiu Lucian Pop, noul Episcop al Curiei Arhiepiscopiei Majore a Bisericii Române Unite cu Roma, Greco-Catolice, din România, l-a salutat pe Sfântul Parinte Papa Benedict al XVI-lea în cadrul audientei generale de miercuri, 14 decembrie 2011, ce a avut loc în Aula Paul al VI-lea din Vatican.
Cu acest prilej, episcopul Claudiu Lucian Pop i-a multumit Sfântului Parinte pentru asentimentul dat la alegerea facuta de Sinodul Bisericii Greco-Catolice prin care a fost ales episcop al Curiei Arhiepiscopiei Majore a Bisericii Române Unite, încredintându-se rugaciunii Sanctitatii Sale în noua misiune la care a fost chemat.
Tot în aceeasi zi, pe 14 decembrie 2011, ziarul oficial al Sfântului Scaun, „L’Osservatore Romano” a publicat un amplu articol semnat de parintele arhimandrit Manuel Nin, rectorul Colegiului Pontifical Grec de la Roma, în care se ilustra celebrarea liturgica împreuna cu consacrarea întru episcopat a Preasfintiei Sale Claudiu Lucian Pop de pe data de 8 decembrie 2011.
Materialul aparut în „L’Osservatore Romano” poate fi consultat la adresa:
http://www.osservatoreromano.va/orportal-portlets-portal/hardcopy///binaries/hard-copy/ed00/2011/287/unlocked/quo-2011-287-1412-00006.pdf