Arhiepiscopia Romano-Catolica de Bucuresti dezaproba

atitudinea europarlamentarilor români

care au votat la 1 decembrie în favoarea avortului

Joi, 1 decembrie 2011, cu ocazia Zilei Mondiale de lupta împotriva HIV/SIDA, Parlamentul European a adoptat cu majoritate de voturi Rezolutia B7-0615/2011 referitoare la reactia Uniunii Europene (UE) în ceea ce priveste HIV/SIDA în UE si în tarile vecine.
Arhiepiscopia Romano-Catolica de Bucuresti (ARCB) saluta aceasta initiativa europarlamentara prin care se subliniaza necesitatea intensificarii actiunilor UE împotriva HIV/SIDA, oferind mai mult acces la informare, prevenire si tratamente, precum si necesitatea de a promova programe împotriva discriminarii fata de persoanele purtatoare de HIV/SIDA.
În textul aceleasi Rezolutii, la nr. 22, se mentioneaza recurgerea la avort ca metoda legala de prevenire a raspândirii HIV/SIDA. Asa cum se stie, Biserica Catolica nu considera avortul si contraceptia drept solutii pentru stoparea flagelului HIV/SIDA. Motivul fundamental este tocmai sacralitatea fiecarei vieti. Prin urmare, nimic nu justifica salvarea unei vieti cu pretul alteia.
În acest context, ARCB dezaproba atitudinea europarlamentarilor români care au votat aceasta Rezolutie fara a-si exprima dezacordul cu punctul nr. 22 sau fara a cere modificarea acestuia.

Pr. Francisc Dobos
Tel. 0755 065069
birouldepresa@arcb.ro
francisc.dobos@gmail.com

Textul nr. 22 al Rezolutiei B7-0615/2011 a Parlamentului European:
http://www.europarl.europa.eu/sides/getDoc.do?pubRef=-//EP//TEXT+MOTION+B7-2011-0615+0+DOC+XML+V0//RO

Parlamentul European,
(…)
22. invita Comisia si Consiliul sa asigure accesul la servicii, informatii si materiale de buna calitate si cuprinzatoare în materie de sanatate sexuala si a reproducerii; considera ca acestea ar trebui sa cuprinda, printre altele, consiliere confidentiala si voluntara, testare si tratament împotriva virusului HIV si a tuturor infectiilor cu transmitere sexuala, prevenirea sarcinilor nedorite, un acces echitabil si la preturi accesibile la contraceptive, inclusiv accesul la mijloace de contraceptie de urgenta, la avort legal practicat în conditii de siguranta, inclusiv la îngrijiri în perioada ce urmeaza avortului, precum si la îngrijiri si tratamente menite sa previna transmiterea verticala a virusului HIV, inclusiv la parteneri si copii;