Sa-Mi faca un Locas Sfânt si Eu voi locui în mijlocul lor. Sa faceti Cortul si toate vasele lui dupa chipul pe care ti-l voi arata (Iesire 24, 8-9)
Si Domnul i-a zis (lui Solomon): „Îti ascult rugaciunea si cererea pe care Mi-ai facut-o, sfintesc Casa aceasta pe care ai zidit-o ca sa pui în ea pentru totdeauna Numele Meu, si ochii Mei si inima Mea vor fi acolo pe vecie” (1 Regi 9, 3)
Si le-a zis (Isus): „Este scris: «Casa Mea se va chema o casa de rugaciune»” (Matei 21,13)

Îndemnati de aceste cuvinte din Vechiul si Noul Testament, unde Domnul descrie cum trebuie sa arate cortul si templul în care doreste sa locuiasca, am sfintit, în binecuvântata zi de 17 aprilie 2011, Duminica de Florii, prin ungerea cu ulei sfintit si binecuvântarea cu apa sfintita de catre P.S. Virgil Bercea, pictura Bisericii Sfântul Gheorghe din Oradea.
Ritualul sfintirii a început la orele 17.00 si a fost urmat de celebrarea Vecerniei.
La sfintire au participat, alaturi de P.S. Virgil, parintele protopop Gavril Buboi, preotii Parohiei Sfântul Gheorghe: Olimpiu Todorean, Ioan Craciun, Ionut Dobocan; preotul ortodox Marin Mihes, seminaristi, calugari, calugarite si alti invitati din Oradea.
Realizarea picturii Bisericii Sfântul Gheorghe a fost posibila datorita generozitatii credinciosilor acestei parohii, care au dat dupa cum au hotarât în inima lor: nu cu parere de rau sau de sila, stiind ca, pe cine da cu bucurie îl iubeste Dumnezeu, asa cum spune si Sfântul Pavel în epistola catre Corinteni.
Cu o parte financiara însemnata a participat, prin preotul Marin Mihes, si comunitatea ortodoxa, care slujeste alternativ în aceasta biserica.
Pictura a fost realizata de Calin Grama si cuprinde: o icoana cu Maica Domnului în altar, Isus Pantocrator – central, cei patru evanghelisti si sase arhangheli pe bolta bisericii, iar pe partea opusa altarului, cei doi medici fara de arginti: Sfintii Cosma si Damian, a caror moaste sunt pastrate în masa altarului. Pe frontispiciul altarului sunt pictati doi îngeri, iar la intrarea în biserica – Isus Emanuel. Pictura a fost realizata sub forma de medalioane.
A fost pictata în stil bizantin si Calea Crucii, pe suport de lemn, cu dimensiuni de 110×80 cm. Cu aceasta ocazie a fost sfintita icoana si iconostasul mic, ce se gasesc la intrarea în biserica, pe partea dreapta.
Comunitatea Sfântul Gheorghe multumeste Domnului pentru faptul ca a fost învrednicita sa învesmânteze biserica, dorind ca, si pe viitor, aceasta casa de rugaciune sa fie o alinare pentru cei care îi vor trece pragul.