AcasăŞtiri200829 Noiembrie: Ediţia a III-a a Festivalului Francisc Hubic

Episcopia Greco-Catolică Oradea

Adresă:

Str. Mihai Pavel nr. 4
410210 - Oradea
România

Telefon:

+40.259.436.492 +40.359.410.844 +40.359.410.845

Fax:

+40.259.430.509

Email:

Utilizatorii care au cont de email pe acest site, se pot autentifica folosind:

Ştiri

Ediţia a III-a a Festivalului Francisc Hubic

Sâmbătă 29 noiembrie 2008 a avut loc în Catedrala “Sfântul Nicolae” din Oradea, ediţia a III-a a Festivalului Francisc Hubic. După cum se cunoaşte acest concert tinde să devină tradiţional, fiind o manifestare culturală foarte apreciată de mediul cultural orădean.
Concertul a debutat cu un scurt cuvânt al Preasfinţitului Virgil, după care dl. prof. univ. dr. Valentin Timaru a prezentat câteva aspecte legate de viaţa marelui compozitor şi preot Francisc Hubic, precum şi a fratelui acestuia Gheorghe Hubic.
Corala Francisc Hubic a Catedralei “Sfântul Nicolae” din Oradea a prezentat piesele „Născătoare de Dumnezeu” de Marius Cuteanu, „Tantum Ergo” de W.A. Mozart, „Diffusa est gratia” de Giovanni Pierluigi da Palestrina şi „Cuvine-se cu adevărat” de Francisc Hubic.
A urmat corul Magnificat din Cluj-Napoca, dirijat de dl. prof. Alexandru Suciu, cu piesele „Axion” de Macarie Ieromonahul, „Cantate Domino” de Giuseppe Ottario Pitoni, „O, Dumnezeu” de Francisc Hubic şi „Aleluia” de Emiliu Dragea.
Corul Buna Vestire a Colegiului Sfânta Familie şi a Institutului Teologic Greco-Catolic din Oradea, dirijat de dl. prof. Radu Mureşan a susţinut piesele „Colo sus” de Francisc Hubic şi „Cei trei crai” de Valentin Teodorian.
La concert au participat şi corurile parohiilor din Beiuş şi Şimleu-Silvaniei. Asociaţia Corală Ioan Buşiţa a parohiei din Beiuş, dirijată de Constantin Sava a prezentat piesele „Ridica-voi ochii mei la cer” de Marius Cuteanu şi „Se aude clopotul” de Constantin Sava, iar Corul Te Laudamus al Parohiei din Şimleul-Şilvaniei piesele „O floare” de Francisc Hubic, „O, Marie, stea divină” de acelaşi autor şi „Nădejdea mea” de Marius Cuteanu.
A fost prezent şi corul Hilaria al municipalităţii orădene, dirijat de pr. dr. Mihai Brie cu piesele „Rugăciune” de Teodorescu Iaşi şi „Legănelul lui Isus” de Valentin Teodorean. Corul Psalmodia Varadiensis condus de acelaşi dirijor a susţinut piesele „Floricica” de Francisc Hubic şi „Mai lângă tronul tău” de Ioan Chiriţă.
Concertul a avut ca piesă centrală „Liturghia pe două voci” de Francisc Hibic, în interpretarea Corului şi Orchestrei Facultăţii de Muzică din Oradea. Cu această ocazie, prin grija Preasfinţitului Virgil a fost tipărită această liturghie care va fi distribuită facultăţilor de teologie şi de muzică din întreaga ţară.
Au mai fost susţinute piesele „Îngerul a strigat” de Francisc Hubic şi „Troparul Naşterii Domnului” de Valentin Timaru.
La finalul concertului, Preasfinţitul Virgil a mulţumit tuturor celor care au contribuit la reuşita manifestării, exprimându-şi dorinţa ca începând cu ediţia de anul viitor la acest concert să participe coruri şi orchestre şi din străinătate.
Biroul de presă

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.

Împreună salvăm Palatul Episcopal

Împreună salvăm Palatul Episcopal

Caută ştire:

Anul: 2018 » Eveniment: Expoziţia „Făuritorii Marii Uniri”, vernisată în Cetatea Oradea » Titlu: 27100.jpg

Anul: 2018
Eveniment: Expoziţia „Făuritorii Marii Uniri”, vernisată în Cetatea Oradea
Titlu: 27100.jpg