AcasăŞtiri201311 Martie: Întâlnire spiritual-formativă propusă de către ,,Asociaţia Fondacio-Creştini pentu lume”

Episcopia Greco-Catolică Oradea

Adresă:

Str. Mihai Pavel nr. 4
410210 - Oradea
România

Telefon:

+40.259.436.492 +40.359.410.844 +40.359.410.845

Fax:

+40.259.430.509

Email:

Utilizatorii care au cont de email pe acest site, se pot autentifica folosind:

Ştiri

Întâlnire spiritual-formativă propusă de către ,,Asociaţia Fondacio-Creştini pentu lume”

Întâlnire spiritual-formativă propusă de către ,,Asociaţia Fondacio-Creştini pentu lume”

În data de 7 Martie 2013, a avut loc o întâlnirea spiritual-formativă propusă de către ,,Asociaţia Fondacio-Creştini pentu lumeʼʼ la Seminarul Teologic Greco-Catolic din Oradea. La acest eveniment de formare au participat numeroşi studenţi de la mai multe facultăţi din oraş. Întâlnirea a avut ca temă Ce trebuie să fac ca să moştenesc viaţa veşnică? Pornind de la pasajul evanghelic de la Luca18,18-30. Moderatorul întâlnirii a fost Pr. Paul Popa, asistentul spiritual al asociaţiei, iar tema a fost propusă de către Pr. Coriolan C. Mureşan, responsabil cu departamentul de adulţi al Biroului pastoral eparhial pentru laici.
Seara a debutat cu un moment de rugăciune, după care Pr. Coriolan a făcut o scurtă analiză a textului biblic citat mai sus, enumerând cu ajutorul celor prezenţi, valorile după care tânărul creştin trebuie să îşi ghideze viaţa, dar şi dificultăţile pe care tinerii le întâmpină în ziua de azi datorită societăţii profund secularizate în care trăiesc.
A urmat un workshop în care tinerii au încercat să răspundă la următoarele întrebări: Ce rol are Dumnezeu în viaţa mea? Sunt oare mai importante lucrurile materiale decât cele spirituale? Ce trebuie să fac pentru a moşteni Împărăţia lui Dumnezeu? întrebări pe care tinerii de azi ar trebui să şi le pună mai des pentru a găsi fericirea adevărată. La această discuţie, tinerii au fost foarte activi şi dornici de a împărtăşi cu cei de lângă ei propria lor trăire în Cristos.
Seara s-a încheiat cu o agapă frăţească, timp în care tinerii au concluzionat: ,,Dorim să facem un salt de calitate, punându-l pe bunul Dumnezeu pe primul plan în viaţa noastrăʼʼ.
S-a propus organizarea unor întâlniri care să dezbată unele filme despre credinţă precum şi organizarea periodică a unor astfel de întâlniri formativ-spirituale.
Mulţumim Domnului pentru acest moment de comuniune!
Timoş Bogdănel şi Elena Goguţ

 

Evenimente foto legate de această ştire

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.

Împreună salvăm Palatul Episcopal

Împreună salvăm Palatul Episcopal

Caută ştire:

Anul: 2018 » Eveniment: Sfinţirea Bisericii din Becheni-Chisău » Titlu: 27227.jpg

Anul: 2018
Eveniment: Sfinţirea Bisericii din Becheni-Chisău
Titlu: 27227.jpg