AcasăŞtiri20139 Martie: Ziua Mondială de Rugăciune a Femeilor la Valea lui Mihai

Episcopia Greco-Catolică Oradea

Adresă:

Str. Mihai Pavel nr. 4
410210 - Oradea
România

Telefon:

+40.259.436.492 +40.359.410.844 +40.359.410.845

Fax:

+40.259.430.509

Email:

Utilizatorii care au cont de email pe acest site, se pot autentifica folosind:

Ştiri

Ziua Mondială de Rugăciune a Femeilor la Valea lui Mihai

Ziua Mondială de Rugăciune a Femeilor la Valea lui Mihai

Joi, 7 martie de la ora 17, s-a celebrat Ziua Mondială de Rugăciune (ZMR) în Biserica Greco-Catolică „Naşterea Maicii Domnului” din Valea lui Mihai. Această zi este organizată de Mişcarea ecumenică a femeilor creştine. ZMR îşi are începuturile în anii 1890 şi este sărbătorită astăzi în peste 170 de ţări, printre care şi în România (deja de 40 de ani) în peste 200 de localităţi.
La rugăciune au participat reprezentanţii cultelor istorice locale: Bogdán István, paroh romano-catolioc, Balázs Kiss Csilla, paroh reformat, Popa Marius-Dumitru, paroh ortodox şi Zima Zorel, paroh greco-catolic.
Comuniunea în rugăciunea cu şi pentru femei a început cu audiţia cântării “Laudate Dominum”. Tema rugăciunii a fost citatul: „Am fost străin si m-aţi primit!” (Matei 25,35). După rostirea invocaţiilor şi ascultarea cuvintelor Sfintei Scripturi, preoţii au adresat credincioaselor un cuvânt de învăţătură, respectiv calde urări de bine. Copiii, din Biserica Reformată şi Greco-Catolică au prezentat un scurt, dar frumos, program artistic bilingv.
Femeia este prin natura ei părtaşă atât creaţiei Tatălui ceresc, prin naşterea de fii, respectiv este părtaşă misiunii de evanghelizare a Bisericii ai celor cărora le-a dat viaţă. Copilul, doar în lumina credinţei, primeşte o proprie identitate creştină autentică şi, astfel, un bun itinerariu al vieţii sale, care îl ajută să rămână mereu aproape de Dumnezeu şi de semenii săi şi niciodată străin în lume. În faţa acestei demnităţi şi responsabilităţi, s-a rostit un unanim final: “Îţi mulţumesc ţie, femeie, pentru că exişti!”.
La sfârşitul comuniunii, preoţii au oferit participantelor o simbolică floare-imagine religioasă.
Carmen Zima

 

Evenimente foto legate de această ştire

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.

Împreună salvăm Palatul Episcopal

Împreună salvăm Palatul Episcopal

Caută ştire:

Anul: 2018 » Eveniment: COMUNICAT » Titlu: 27303.jpg

Anul: 2018
Eveniment: COMUNICAT
Titlu: 27303.jpg